VIDEO | Se majorează alocațiile din ianuarie, 2021

Un du-te vino legislativ a derutat atât părinții, cât și copiii, legat de cuantumul alocațiilor, după ce acestea ar fi trebuit să fie dublate. Conform legislației în vigoare, în ianuarie 2021 ar trebui majorate alocațiile, dar plata efectivă a acestora se va face abia în luna februarie.

În acest an, alocațiile copiilor ar fi trebuit dublate, potrivit unei legi date de Parlament, încă din luna februarie. Dar, pentru că Guvernul a venit cu o ordonanță care stabilește majorarea în etape a acestora, până se ajunge la dublarea lor, în 2022, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Ulterior, Parlamentul a respins acest OUG, ceea ce însemna că dublarea alocațiilor ar fi trebuit făcută anul acesta, dar, când ar fi trebuit promulgată, președintele a decis să o trimită la reexaminare.

Acest du-te-vino legislativ nu a făcut altceva decât să îi bulverseze pe beneficiarii direcți ai alocațiilor, respectiv pe copii, și, implicit, pe părinții acestora.

Conform legislației în vigoare, în ianuarie 2021, ar trebui să se aplice următoarea etapă de majorare a alocațiilor pentru copii, urmând, în luna iulie, o alta. Dublarea în cinci etape a alocațiilor e prevăzută în OUG 123/2020, document apărut în august. Cu toate că majorarea are loc în ianuarie, plata efectivă a sumei majorate se va face în februarie 2021.

Asta înseamnă că alocațiile vor trebui să ajungă la 427 de lei, în cazul copiilor cu vârsta de până la doi ani sau al celor cu handicap, și de 214 lei, în cazul celor cu vârsta între doi și 18 ani, plus cei care au împlinit 18 ani.

În prezent, alocațiile au valoarea de 369 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani  și 185 de lei pentru copiii care au o vârstă de până la 18 ani.Integral pe avocatnet.ro.

sursa foto> libertatea.ro

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.