Se circulă în condiţii de ceaţă densă pe drumurile judeţene

Se circulă în condiţii de ceaţă densă pe drumurile judeţene

La această oră este semnalată ceaţă pe mai multe tronsoane ale drumului judeţean DJ109F, începând din zona pârtiilor de schi şi până spre localitatea Budeşti. Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri. Comitetul Judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zonele cu ceaţă, la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie.  
              METEO 
              Vremea a fost caldă pentru această perioadă. Cerul a fost mai mult acoperit. În  Vântul a prezentat intensificări de până la 58 km/h, la Iezer. Plouă în mai multe zone ale judeţului. Conducătorii auto întâlnesc carosabil umed pe majoritatea sectoarelor de drumuri naţionale şi judeţene. Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii: 2 grade Celsius la Borşa, Petrova şi Dragomireşti; 3 grade Celsius la Cavnic, Leordina, Târgu Lăpuş şi Copalnic; 4 grade Celsius la Vişeu de Sus şi Fereşti; 5 grade Celsius la Ardusat, în Pasul Gutâi şi Sighetu Marmaţiei; 7 grade în Baia Mare şi Săpânţa. Stratul de zăpadă măsura 8 cm la Iezer, 5cm la Cabana Pleşca şi 1 cm la Cavnic.
              Vremea, conform meteorologilor, se va menţine caldă şi astăzi. Cerul va fi noros. Pe arii extinse va ploua în cursul nopţii. În zona montană precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.Izolat, cantităţile vor depăşi 15 l/mp.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 11 grade Celsius, iar cele minime între 1  şi 5 grade Celsius. Vor fi condiţii favorabile pentru apariţia ceţei.. Termometrele indică acum: 0 grade Celsius la Iezer; 4 grade Celsius la Borşa şi Dragomireşti; 5 grade Celsius la Târgu Lăpuş;  6 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi Ardusat; 7 grade Celsius în Baia Mare, Ocna Şugatag şi la Săpânţa.
             HIDRO
             Nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost uşor variabile şi nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 89%. Hidrologii apreciază că, în perioada următoare, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor fi variabile, fără fenomene deosebite care să contribuie la producerea unor situaţii de urgenţă.
              Cursa aeriană de pasageri spre Bucureşti a decolat, în această dimineaţă, fără întârziere de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.