Sculptorul Ioan Bledea, denumit de francezi "mâncătorul de lemn"

Sculptorul Ioan Bledea, denumit de francezi "mâncătorul de lemn"

Sculptorul Ioan Bledea a castigat de-a lungul anilor notorietate internationala si aprecierea colectionarilor de arta, a personalitatior culturale si politice si a colegilor de breasla. De curand s-a intors din Franta unde a participat la doua festivaluri si a demonstrat cum se manuiesc uneltele cu care a dat viata atator sculpturi valoroase.
Lucrarile sculptorului sighetean sunt expuse in muzee, colectii particulare renumite, institutii, dar si in casele iubitorilor de arta sau birourile unor personalitati de talie mondiala. Iu luna iulie acesta a participat la doua festivaluei internationale in Franta unde au fost invitati peste 100 de artisti de talie mondiala.
Ioan Bledea a fost omagiat atat de oficialitati cat si de presa franceza care l-a denumit “mancatorul de lemn”.
Acum sculptorul sighetean lucreaza pentru expozitia de craciun, scupltand un trunchi de lemn de nuc , care cu ajutorul daltii, dar mai ales a maiestriei artistului, va lua aspectul unei florarese.
Fiecare participare internationala a insemnat o provocare artistica pe care a stiut sa o abordeze cu mult curaj si asta pentru ca „a crescut odata cu padurea si stie de mic ce inseamna lemnul si ce inseamna esenta”, dupa cum recunoaste insusi artistul Ioan Bledea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.