Din lipsa banilor, garsonierele sociale care se construiesc pentru sigheteni nu pot fi terminate pentru a fi date în folosinţă

Din lipsa banilor, garsonierele sociale care se construiesc pentru sigheteni nu pot fi terminate pentru a fi date în folosinţă

Proiectul construirii a 156 de garsoniere si apartamente sociale in municipiul nostru a intrat in impas dupa ce Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a anuntat autoritatea locala ca a oprit finantarea. In acest an s-au alocat de la minister 8 miliarde de lei vechi, bani care ajung doar pentru turnarea unor sape in interior si pentru acoperirea blocurilor. Asadar cei aproximativ 800 de sigheteni care si-au depus cereri pentru o locuinta sociala nu vor primi prea curand un raspuns.
    In zona Fuchs, pe un teren viran de la ieşirea din Sighetu Marmatiei spre Baia Mare, municipalitatea sigheteana construieste 156 de garsoniere si apartamente destinate in principal persoanelor evacuate din case nationalizate. Proiectul care presupune construirea unor blocuri formate din parter, trei etaje si mansarda, nu se va finaliza nici in acest an, asa cum sperau autoritatile sighetene, motivul fiind lipsa banilor.
In acest an s-au scos la licitatia prin programul SEAP doua din cele trei blocuri, castigatoare fiind o firma de constructii sigheteana. Degeaba vor sa finalizeze autoritatile locale lucrarile, daca nu sunt bani. Ministerul Dezvoltarii a alocat pentru acest an doar 8 miliarde de lei vechi, bani care ajung doar pentru turnarea unor sape in interior si pentru realizarea acoperisului primului bloc.
,,Avem promisiuni de la Ministerul Dezvoltarii ca in eventualitatea redistribuirii de fonduri ni se va aloca o transa de bani si poate asa vom reusi sa finalizam macar primul bloc de locuinte”, a declarat pentru TV Sighet Directorul Economic al Primariei, Ioan Barbus.
    In curand autoritatile locale se vor confrunta cu o noua problema spinoasa. In primavara anului viitor se implinesc 5 ani de la incheierea contractelor cu chiriasii locuintelor din blocurile ANL. Conform contractului, dupa acesti 5 ani oamenii au posibilitatea sa isi cumpere locuintele. Cei care insa nu vor avea bani vor trebui sa elibereze apartamentele, iar autoritatile locale au obligatia sa le  asigure acestora o locuinta sociala. O solutie ar fi fost in acest caz tocmai garsonierele sociale la care au fost sistate lucrarile, din lipsa de finantare.La intrebarea noastra „Ce se va intampla cu acesti oameni?, autoritatile locale nu au putut, din pacate sa ne ofere un raspuns, deocamdata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.