Şase categorii premiate la a III-a ediție a ”Galei Ambasadorilor”

Vineri, 17 mai 2019, în cadrul celei de-a V-a ediții a ”Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” s-a desfășurat și ce-a de-a treia ediție a ”Galei Ambasadorilor”, locația fiind aceeași ca la evenimentele anterioare, respectiv Castel Transilvania. Executivul Consiliului Județean a fost reprezentat la acest eveniment de către președintele Gabriel Zetea și de vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan. Printre invitații de seamă ai evenimentului s-au aflat: premierul României, Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, ec. Sorina Pintea, dar și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

La eveniment au participat și secretarii de stat în Ministerul Tineretului și Sportului și în Ministerul Transporturilor, respectiv Cosmin Butuza și Dragoș Titea, parlamentarii județului, consilierii județeni, directori ai instituțiilor deconcentrate și ai instituțiilor din subordine, delegații străini prezenți la această nouă ediție a sărbătorii Maramureșului. Propunerile pentru cei care au fost premiați cu titlul de ”Ambasador al Maramureșului”, dar și categoriile selectate au fost făcute de reprezentanții Serviciului de Relații Publice, respectiv cei ai Biroului de Informare Turistică. Ambianța și buna dispoziție a fost asigurată, și în acest an, de reprezentanții Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, în timp ce prezentatori au fost Dan Carpov, șef  Birou Informare Turistică și Felicia Mascaliuc, consilier în cadrul Biroului de Relații Internaționale.

Premiile s-au acordat, la categoria ”Pensiuni”, pentru Pensiunea ”Conacul Drahneilor”, Pensiunea ”Hanul Teilor”, Pensiunea ”Mărioara” din Breb, Pensiunea ”Casa Bunicii”, Pensiunea ”Casa Tadițională Borleanu”.    La categoria ”Cultură și artă populară” au fost recompensați cu titlul de ambsadori meșterii populari Vasile Chira, Georgeta Iuga, Nicolae Șerban și Toader Bârsan, dar și artistul plastic Mircea Bochiș. În ceea ce privește categoria ”Muzică și tradiții”, aici au fost nominalizați și premiați, în acest an, soliștii vocali Florentina și Petre Giurgi, Voichița Nemeș, Andreea Ghițiu, Ștefan Hrușcă și Grupul Iza.

Pentru categoria ”Agrement și ecoturism” au primit titlul de ambasadori Centrul de Călărie ”Casa Pașcu” Budești, Centrul de Echitație ”Aldo Camp” Târgu Lăpuș, Pârtia de schi ”Șuior”, Pârtia de schi ”Borșa” (complex) și Asociația ”Ecologic”. Cinci centre de informare turistică au fost premiate, respectiv Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Borșa, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Lăpuș, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Sighetu Marmației, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Oncești și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Seini. Ultima categorie, dar cu siguranță nu cea din urmă a fost Categoria ”Foto”, unde au fost recompensați cu titlul de ambasador Ilie Tudorel, Felician Săteanu, Mihai Grigorescu, Alex Robciuc și Gabriel Motica.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a prezentat invitaților oaspeții veniți de la Guvernul României, subliniind faptul că, atunci când ai prieteni la București, este important să și apelezi la ajutorul lor. ”Le mulțumim tuturor celor care au ajutat județul Maramureș să se dezvolte și sperăm să ne ajute în continuare, nevoile noastre fiind multiple și toate extrem de importante. Dacă în urmă cu doi ani de zile, un alt prieten al Maramureșului, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a promis de pe această scenă că vom avea finanțare pentru Aeroportul Internațional, azi avem curse care aterizează și decolează din Baia Mare. Tot Liviu Dragnea a promis finanțare pentru reabilitarea Văii Izei, iar acum așteptăm să se rezolve singura contestație înregistrată după anunțarea câștigătorilor pentru a demara lucrările. Județul nostru a fost un județ subfinanțat 25 de ani, fapt pentru care rolul acestei administrații locale este de a recupera acest teren și de a prim și mai mulți bani. Și sper că Guvernul României va continua să aloce și în viitor bani pentru Maramureș, la fel de rapid cum a făcut-o până acum”, a precizat președintele Gabriel Zetea.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României : ”Vă felicit pentru unitatea de care dați dovadă în promovarea acestui județ minunat”

Prezentă pe scena amplasată la Castel Transilvania, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă transmis gândurile sale maramureșenilor, mulțumind președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru invitație.

 ”Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a fi în mijlocul vostru la un eveniment atât de important pentru întreaga zonă și pentru acest județ care a ținut întotdeauna la tradițiile, la obiceiurile, la portul popular, ceea ce reprezintă diversitatea în marea unitate europeană. Știu că aceasta este o gală importantă, că îi premiați pe cei care promovează turismul. Aveți o zonă superbă, o zonă care reprezintă nu numai din punct de vedere național un spațiu deosebit, dar și din punct de vedere internațional. Consider că Aeroportul Internațional este cu adevărat o poartă de intrare în Maramureș și poate fi cu adevărat un sprijin pentru dezvoltarea turismului. Vă felicit pentru tot ce faceți, pentru unitatea de care dați dovadă, pentru aportul fiecăruia la promovarea acestui județ frumos și a României. Sper ca această zi să rămână în sufletele tuturor așa cum va rămâne și în sufletul meu”, a precizat premierul Viorica Dăncilă. Înainte de a părăsi scena, prim-ministrul României a primit în dar de la președintele Consiliului Județean un semn al istoriei noastre, un tablou cu Bogdan I, întemeietorul Moldovei.                                     

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.