VIDEO | Șase candidați eliminați din ultima probă a Bacalaureatului

Absolvenții de clasa a 12-a au susținut ieri ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării. În Maramureș rata de participare la aceast examen a fost de 95,30%. Nu au fost candidați cu temperatura peste 37,3 ̊grade însă pentru tentativă de fraudă au fost eliminați din examen 6 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Dintre cei 3663 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie – 1254, Chimie – 82, Fizică – 95, Economie – 10, Filosofie – 20, Geografie – 1135, Informatică – 218, Logică şi argumentare – 610, Sociologie – 26 şi Psihologie – 41), s-au prezentat 3491 candidaţi. 172 de candidaţi au absentat.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12.00. În conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor, precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în ziua de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv în data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.