În fiecare an în luna august fiii satului Ieud se întâlnesc la sărbătoarea comunei. Cu acest prilej autoritățile locale au pregătit pentru acest sfârșit de săptămână mai multe manifestări artistice. De la eveniment nu va lipsi nici parada portului popular.

Eveniemntele vor debuta joi cu un joc al satului și vor continua sâmbătă și duminică, în program fiind concerte de muzică ușoară și un spectacol de muzică populară.

”În această perioadă în Ieud va fi ca în fiecare an în luna august întâlnirea cu fiii satului. Acest eveniment se desfășoară de obicei în prima sâmbătă și duminică după Sfânta Maria dar anul acesta și de Sfânta Maria va fi organizată o paradă a portului popular, va fi prezent Marinel Petreuș și un grup folcloric de la noi din localitate cu frații Chindriș care vor cânta și vor face un joc pe platoul din fața primăriei”, a declarat primarul comunei Ieud, Nicolae Traian David.

Sâmbătă administrația locală a pregătit câteva suprize pentru tinerii iar duminică pe scena din localitate vor urca mai mulți artiști de muzică populară.

”Sâmbătă va fi o zi dedicată tinerilor cu spectacol de muzică ușoară, folk,va fi și un DJ iar duminică începând cu ora 15:00 va fi spectacolul de muzică populară și se va încheia în jurul orei 22:00 cu un foc de artificii”, a adăugat primarul comunei Ieud.

La acest eveniment sunt invitați să participe toți fiii satului Ieud dar și turiștii care vor să descopere tradițiile din Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.