VIDEO | Șapte proiecte de hotărâre au fost votate în ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș

Șapte proiecte de hotărâre au fost votate în ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș, condusa de președintele Gabriel Zetea.

Primul proiect de hotărâre asupra căruia autoritatea deliberativă a căzut de acord a făcut referire la rectificarea bugetului judeţului Maramureș, pe anul 2020, cu suma de 3,5 milioane lei.
În cadrul ședinței a fost aprobată și contribuția Consiliului Judeţean Maramureş la diverse acțiuni, alocând suma de 250.000 lei către DGASPC Maramureș pentru plata cheltuielilor cu personalul instituției aflat în izolare preventivă la locul de muncă sau în carantină.

 Primul proiect de hotărâre asupra căruia autoritatea deliberativă a căzut de acord a făcut referire la rectificarea bugetului judeţului Maramureș, pe anul 2020, cu suma de 3,5 milioane lei.
„Totodată, s-a aprobat validarea Dispoziției nr. 289/ 06.05.2020 privind rectificarea bugetului Județului Maramureş pe anul 2020, cu suma de 370.000 lei, prin majorarea  sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.
Concomitent, s-a realizat majorarea cu aceeași sumă a cheltuielilor pentru personalul din servicii sociale aflat în izolare preventivă la locul de muncă și a cheltuielilor pentru carantină, precum și pentru luarea unor măsuri în domeniul sănătății”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Au fost stabilite și o serie de măsuri pentru asigurarea funcţionării şi exploatării echipamentului de plasmafereză model „AURORA Plasmapheresis Systems”, echipament care urmează să fie utilizat în tratarea cazurilor de COVID-19. În vederea asigurării echipamentelor necesare funcționării aparatului de plasmafereză și stocării plasmei colectate, autoritatea deliberativă a fost de acord cu alocarea sumei de 71.000 lei.

Alte două puncte aflate pe ordinea de zi au urmărit completarea unor hotărâri ale Consiliului Județean Maramureș.
Este vorba despre aprobarea promovării în parteneriat a proiectului Acces RO-UA – Reabilitarea drumurilor de legătură care duc la punctele de trecere a frontierei, dar și aprobarea promovării în parteneriat a proiectului ALTHERA – terapii alternative în Maramureş şi Ivano Frankivsk, ambele propuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina ENI CBC 2014-202 și ambele cofinanţate.

În cazul ambelor proiecte transfrontaliere, documentațiile și studiile derulate până în prezent au adus modificări ale bugetelor generale, ce au generat creșteri ale cofinanțărilor pe care trebuie să le suporte instituția Consiliului Județean Maramureș în cazul implementării efective.

Ordinea de zi a fost închisă de proiectul de hotărâre privind rectificarea Planului de întreţinere şi reparații curente şi periodice pe reţeaua de drumuri judeţene, în anul 2020, prin suplimentarea bugetului acordat S.C. „Drumuri – Poduri Maramureș” S.A., în calitate de administrator al #drumurilorjudețene, cu suma de 500.000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.