Sâmbătă şi duminică instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane din judeţ!

Sâmbătă şi duminică instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane din judeţ!

Instituţia Prefectului a primit  de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o informare de instabilitate atmosferică accentuată.  În adresă se menţionează că în zilele de 11 şi 12 august instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane din judeţ.. Vor fi averse, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua treptat şi aspect de vijelie. Precipitaţiile vor fi însoţite şi de descărcări electrice.  Cantităţile de apă vor depăşi, local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp, în zonele de munte.
          Prefectul Sorin Rednic, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat informarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi pregătirea echipelor de intervenţie. De asemenea, au fost înştiinţaţi şi membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramureş.
                              Situaţia hidrometeorologică va fi monitorizată permanent de pompierii militari din cadrul Centrului Operaţional al ISU Maramureş şi de angajaţii din dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş.     

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.