Sambătă, 14 mai, va avea loc Pelerinajul Naţional anual la Cimitirul Săracilor din Sighetul Marmaţiei.

Sambătă, 14 mai, va avea loc Pelerinajul Naţional anual la Cimitirul Săracilor din Sighetul Marmaţiei.

Sambata, 14 mai, va avea loc Pelerinajul National anual la Cimitirul Saracilor din Sighetul Marmatiei. Scopul acestui pelerinaj este comemorarea celor care s-au jertfit pentru credinta, in special a episcopilor catolici decedati in inchisoarea din Sighetul Marmatiei.
In fiecare an acest pelerinaj are loc in a doua sambata a lunii mai. Programul va incepe la ora 9:30 cu pelerinajul in procesiune de la Inchisoarea din Sighet. prin centrul orasului, pana la Cimitirul Saracilor. Sfanta Liturghie arhiereasca va fi oficiata la altarul de vara, incepand cu ora 11:00, de catre arhiepiscopul major Lucian Muresan, capul bisericii greco catolice din Romania impreuna cu episcopii si preotii care vor fi prezenti la eveniment.
Episcopia greco-catolica Maramures a anuntat ca evenimentul se va bucura de prezenta a numeroase personalitati din lumea religioasa din tara si strainatate, insa de aceasta data va lipsi nuntiul apostolic al sfantului scaun. Acesta va fi prezent la Bucuresti unde este asteptat fostul secretar al fericitului Ioan Paul al II-lea, arhiepiscopul de Cracovia, cardinalul Stanisław Dziwisz
Scopul acestui pelerinaj este comemorarea celor care s-au jertfit pentru credinta, in special a episcopilor catolici decedati in inchisoarea din Sighetu Marmatiei:
Valeriu Traian Frentiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu si Anton Durcovici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.