VIDEO | ”Salvați copiii” – ”Toți copiii au nevoie ca școlile să fie deschise în luna ianuarie 2021”

Organizația ”Salvați Copiii”, a cărei obiectiv este de a dezvolta programe educaționale, de protecție socială și de promovare a drepturilor copiilor, militează pentru revenirea copiior la școală. ”Toți copiii au nevoie ca școlile să fie deschise în luna ianuarie 2021, în siguranță pentru ei și personalul didactic și nedidactic”, susțin membrii asociației. 

Deschiderea unităților școlare în 11 ianuarie reprezintă prima măsură pentru a le asigura celor peste 1 milion de copii aflați în risc de abandon școlar, educația de care au nevoie.

Salvaţi Copiii îndeamnă autorităţile să redeschidă școlile în semestrul doi și să asigure astfel accesul la educație pentru cei mai vulnerabili dintre copiii care trăiesc în condiții de sărăcie și izolare socială și se află în pragul abandonului școlar.

Educația este cu adevărat o prioritate națională atunci când toți copiii au acces real și egal la școală.  47% dintre copii nu deţin toate resursele pentru a învăţa online, susține Organizația ”Salvați Copiii”.

În urma unor studii efectuate, organzația ”Salvați Copiii”a demonstrate că mii de copii din România se află în prag de abandon şcolar, iar odată pierdut din şcoală, un copil este greu de recuperat și are mare nevoie de ajutorul nostru.
Descoperă poveștile copiilor aflați într-o situație critică privind accesul la școala online, pe pagina asociației ”Salvați Copiii”.

sursa foto: ”Salvați copiii”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.