VIDEO | S-au ales cu dosar penal fiindcă și-au bătut joc de regulile privind carantina

După ce polițiștii din Sighetu Marmației s-au sesizat din oficiu, în urma postării pe o rețea de socializare a unei înregistrări video din care a reieșit că mai multe persoane aflate într-un centru de carantină nu respectă restricțiile prevăzute în ordonanța militară, au fost identificate șapte persoane care au încălcat legea și a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea jandarmii maramureșeni au aplicat două sancțiuni contravenționale. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus pentru aceste persoane măsura de reluare a carantinării instituționalizate, pe o perioadă de 14 zile, cu plata cheltuielilor aferente. În acest context, în cursul zilei de 8 aprilie, aceste persoane au fost preluate din centrul de carantină pentru a fi transferate într-un alt centru de carantină, iar deplasarea s-a realizat în convoi, cu vehicule escortate de către structurile de ordine. În timpul deplasării șoferul unui autoturism a încălcat marcajul longitudinal continuu și s-a angajat în depășirea vehiculului antemergător al poliției.  Șoferul a fost sancționat contravențional și ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere.

Polițiștii maramureșeni împreună cu celelalte structuri teritoriale abilitate în respectarea prevederilor legale pe perioada stării de urgență iau măsuri ferme și aplică legea față de persoanele care nu respectă măsurile regimului de carantină sau încalcă alte prevederi ale ordonanțelor militare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.