VIDEO | Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar întrucât e cercetată pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

Sorina Pintea și-a dat demisa după ce a fost acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În prezent, ea este cercetată sub control judiciar.

”Putem să vă spunem că s-a depus o demisie la începutul lunii martie și s-a revenit asupra ei la începutul lunii aprilie, înainte de expirarea celor 30 de zile de preaviz, pentru că o demisie în cazul unei funcții de conducere produce efecte doar după 30 de zile. Consiliul Județean a luat act atât de demisia dânsei cât și de revenirea asupra demisiei, informație pe care ulterior am transmis-o Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Doamna Pintea ne-a comunicat în revenirea asupra demisiei că se află în continuare în concediu medical și cere ca în acest timp să fie înlocuită în funcția de conducere de către directorul medical, doctorul Vasile Pop”, a declarat Amalia Babici Man, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Maramureș.

Sorina Pintea ocupă acest post prin concurs pe perioadă determinată care expiră în toamna acestui an, urmând a fi organizat un nou concurs pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.