S-A STABILIT: În România se va sărbători și Ziua bărbatului, nu doar cea a femeii

S-A STABILIT: În România se va sărbători și Ziua bărbatului, nu doar cea a femeii

 Deși femeile susțin în general că ziua bărbatului este în fiecare zi, acum  lucrurile au fost clarificate și bărbații din România vor avea oficial o zi a lor. Ea va fi sărbătorită în data de 19 noiembrie, acest lucru fiind stabilit prin lege. 

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii şi 19 noiembrie – Ziua bărbatului. Actul legislativ inițiat are scopul de a elimina discriminărea dintre femei şi bărbaţi şi de a creşte gradul de conştientizare privind concilierea vieţii de familie cu viaţa profesională. 
Documentul precizează că Ziua femeii nu trebuie confundată cu ziua mamei, iar Ziua bărbatului cu cea a tatălui. Dacă inițial proiectul de lege a fost respins de Senat, el a fost adoptat ulterior de Camera Deputaţilor, for decizional în cazul acestui act normativ, cu 204 voturi "pentru", 16 "împotrivă" şi 63 de abţineri.
Potrivit propunerii legislative iniţiate de cinci senatori de la PSD şi PNL, autorităţile administraţiei publice pot organiza chiar manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestei zile. Tot pe 19 noiembrie este sărbătorită și Ziua Internațională a Bărbatului, eveniment ce a fost marcat pentru prima dată în Trinidad-Tobago, în anul 1999. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.