O EXPOZIȚIE SPECIALĂ: Femeia, al cincilea anotimp

O EXPOZIȚIE SPECIALĂ: Femeia, al cincilea anotimp

 Se spune că femeia este „al cincilea anotimp”. Ea a fost sărbătorită astăzi la Muzeul Maramureşean din Sighet, în cadrul celei de-a doua ediţii a evenimentului cu acelaşi nume. Este vorba despre o expoziţie de artă plastică, una care subliniază frumosul, gingăşia şi feminismul. Numeroase lucrări au fost expuse cu ocazia Zilei femeii.

La această expoziţie şi-au arătat talentul la pictură doar femeile. Expozanţii au fost exclusiv femei, iar tema a fost primăvara, un anotimp dedicat sexului frumos. Vernisajul expoziţiei avut loc în prezenţa a numeroşi sigheteni iubitori de frumos.
„La această expoziţie participă doar femeile din Sighet, pe bărbaţi i-am exclus. Avem 12 persoane care expun, atât profesionişti, cât şi amatori. Tema o reprezintă primăvara, cu flori, portrete, peisaje, şi sperăm că o să placă publicului. În fiecare an expunem tot alte lucrări, nu le repetăm”, a arătat Silvia Boar, profesor şi artist plastic. 
După discursul organizatorilor şi al oficialităţilor, invitaţii au avut parte şi de o surpriză. Tânăra artistă Carmen Chindriş, împreună cu Taraful Rutenilor, a cântat cea mai nouă piesă a sa, ”Floare rară”, spre deliciul celor prezenţi. Expoziţia este una cu vânzare, astfel încât cei care doresc pot să intre în posesia picturilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.