VIDEO | S-a încheiat simularea Evaluării Naționale

Ieri elevii de clasa a VIII-a au susținut simularea ultimei probe a evaluării naționale, respectiv proba scrisă la limba și literatura maternă. Din totalul de 91 de elevi înscriși la această probă, s-au prezentat 84 de, rata de participare fiind de 92,31%.

54 de elevi au susținut proba la Limba și literatura maghiară, 25 de elevi la Limba și literatura ucraineană și 12 elevi la Limba și literatura germană în 9 unități de învățământ din județ. S-a continuat monitorizarea desfășurării probei și astăzi, prin inspectorii școlari, care au urmărit modul în care se respectă prevederile metodologiei și ale Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății,privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Activitatea s-a desfășurat în condiții normale, fără aspecte deosebite.

Toate informațiile specifice – metodologia aferentă examenului, proceduri, teste de antrenament etc. – au fost postate pe pagina de internet a ISJ Maramureș, la butonul dedicat Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a. La același buton pot fi vizualizate și subiectele care au fost date la simulare, precum și baremele de evaluare și notare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.