S-A AJUNS LA FINAL: Lucrările de pe aproape 60 de străzi din Sighet privind rețeaua de apă și canal s-au încheiat

S-A AJUNS LA FINAL: Lucrările de pe aproape 60 de străzi din Sighet privind rețeaua de apă și canal s-au încheiat

 Lucrările de reabilitare și extindere a rețelei de apă și canal din Sighet s-au încheiat, acestea ajungând în stadiul în care vor fi predate beneficiarilor. În cadrul acestui proiect s-a intervenit pe aproximativ 60 de străzi. Lucrările de reabilitare au durat aproape 2 ani și jumătate, fiind demarate în luna septembrie 2013.

În cadrul acestui proiect s-a intervenit pentru extinderea rețelei de distribuție a apei, extinderea rețelei de canalizare, respectiv pentru reabilitarea rețelei de canalizare. Din cauza problemelor apărute pe parcurs, termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit de mai multe ori, societatea executantă fiind penalizată.
Referitor la contractul societății TCM Nord nu mai există străzi pe care se execută lucrări, au fost în jur de 60 de străzi și toate au fost finalizate, iar acum sunt în procesul de predare către beneficiari. A fost prelungit termenul din mai multe considerente, printre care nu s-au obținut avizele la timp referitor la subtraversări de cale ferată, pe strada Dragoș Vodă, Titulesc, Strada Gării, Pescarilor, au fost mai multe, iar avizul de la CF a fost obținut după aproximativ 840 de zile de la depunerea cererii”, a precizat Ovidiu Mândru, manager de proiect.
Întârzierea finalizării lucrărilor s-a datorat în mare parte problemelor întâmpinate pe parcurs. Deși la începutul proiectului s-a făcut un studiu de rezistență, în timp ce erau executate lucrările, muncitorii s-au lovit de mai multe piedici.
 “S-au întâmpinat mai multe tipuri de probleme iar marea majoritate au fost rezolvate. De exemplu s-au descoperit rețele electrice care erau în funcțiune și nu se știa de ele deși s-a făcut un studiu de rezistență, mai multe au fost dar au fost depășite și lucrările s-au executat”, a mai precizat managerul Mândru. 
Majoritatea lucrărilor prevăzute în proiect au fost finalizate, însă în această perioadă se mai lucrează la reabilitarea rezervoarelor de la Dobăieș și urmează să fie montate două stații de pompare.  Se preconizează că până la sfârșitul lunii martie vor fi încheiate toate lucrările. Valorea totală a acestui contract a fost de peste 52 de milioane de lei.  În urma lucrărilor efectuate au fost extinse rețelele de distribuție a apei pe 5 străzi, s-au realizat 110 branșamente de apă și s-a extins  rețeaua de  canalizare pe 17 străzi, cu realizarea a 564 de racorduri de canal.
Societatea care se ocupă cu furnizarea apei anunță utilizatorii care și-au realizat rețelele interioare inclusiv conectarea acestora la rețeaua publică  și nu au contract încheiat cu VITAL să se prezinte la Agenția Sighetu Marmației, din strada Ioan Mihalyi de Apșa, nr. 2, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-17.00, în vederea încheierii contractului de prestare a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.