Rozavlea: "Roza Rozalina" a adunat câteva sute de participanţi din toate colţurile ţării

Rozavlea: "Roza Rozalina" a adunat câteva sute de participanţi din toate colţurile ţării

În perioada 23, 24 iulie la Rozavlea  au avut loc Zilele Culturii “Roza Rozalina”, o manifestare ce are deja tradiție pe Valea Izei.  Sambata 23, iulie a avut loc deschiderea oficiala a festivalului  si lansarea Concursului de Interpretare “Nicolae Tudorovici”, in memoria marelui violonist maramuresan, originar din Rozavlea.
“Roza Rozalina” este un eveniment cultural cu traditie pentru publicul maramuresan, editiile anterioare bucurandu-se de un real succes.  Si la editia din acest an, timp de doua zile, comuna maramureseana  Rozavlea s-a imbracat in straie de sarbatoare, pentru a-i primi asa cum se cuvine pe iubitorii de folclor. In cadrul festivalului” Roza Rozalina” a debutat si Concursul de Interpretare “Nicolae Tudoreovici”, care a strans participanti din toate colturile Romaniei.Presedinta juriului a fost nimeni alta decat Profesorul Etnolog, Eugenia Florea
 Presedintele Comisei de Cultura,  din cadrul Cosiliului Judetean  Maramures, Dorel Ban, ne-a declarat ca pentru a putea fi inaugurata prima editie a festivalului Concurs de Interpretare “Nicolae Tudorovici”, Consiliul  Judetean a  acordat organizatorilor un sprijin   financiar.
 Fiica si sotia regretatului vilonist  Nicolae Tudorovici au participat si ele la prima editie a festivalului, coplestite de emotie si cu lacrimi in ochi.
Duminica, 24 iulie, in a doua zi a manifestarilor culturale “Roza Roazalina” cei prezenti au putut admira o parada a portului popular.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.