Rotary Club, Sighetul Marmaţiei, a sarbatorit 10 ani de activitate rotariană

Rotary Club, Sighetul Marmaţiei,  a sarbatorit 10 ani de activitate rotariană

Rotary Club, Sighetu Marmaţiei,  a sarbatorit 10 ani de activitate rotariană, în perioada 6-8 mai, 2011.   De-a lungul acestui deceniu, membrii clubului Rotary au initiat si demarat proiecte avand ca scop progresul comunitatii, dar si a promovarii valorilor. Datorita rotarienilor municipiul nostru s-a bucurat in fiecare an de evenimente culturale speciale. Concerte de colinde, de muzica clasica si simfonica, jazz sau expozitii de pictura.   La aniversarea a 10 ani de activitate Clubul Rotary i-a incantat  vineri pe sigheteni cu un concert sustinut de Filarmonica „Dinu Lipatti”din Satu Mare, avându-i ca solişti pe Raluca Michnea şi Alexandru Cadmiel Boţac.
  Seria evenimentelor a fost continuata sambata printr-o reuniune cu un grup de seniori intelectuali, care de-a lungul activităţii lor au avut un aport deosebit în dezvoltarea comunităţii locale. Momentul culminant a avut loc duminica. Incepand cu ora 14:00, restaurantul Marmaţia, a gazduit Balul aniversar de caritate, organizat sub tematica „Rotary premiază performanţa tinerilor”. Scopul balului l-a reprezentat strangerea de fonduri pentru acordarea unor burse de merit tinerilor din Sighetu Marmatiei care au obtinut rezultate deosebite la olimpiadele nationale, dar si la concursuri desfasurate in afara granitelor. Cei prezenti la eveniment au avut ocazia sa participe la dezvoltarea acestui proiect prin achizitionarea unor tablouri puse la dispozitie de biologul dr Peter Lenghel si artistul Viorel Bordei.
    Evenimentul s-a bucurat si de invitati de seama veniti din Ungaria, Germania si Statele Unite. A fost prezent si filantropul American Fred Robey  care de-a lungul anilor a donat Reţelei Fundaţiilor Carpatice aproximativ 100.000 $ pentru susţinerea tinerilor din Euroregiunea Carpatică, respectiv din zonele de frontieră ale celor cinci ţări membre Polonia, Slovacia, România, Ucraina şi Ungaria. În perioada 2007 – 2009, de Programul de Burse Fred Robey au beneficiat un număr de 15 studenţi din România  din care 9 din Sighetu Marmaţiei.
Unul dintre momentele speciale ale balului a fost prezentarea unei colectii vestimentare semnate Ileana Vassiliev. Au defilat 25 de tinere sighetence imbracate in tinute deosebite, vaporoase si extrem de originale. Machiajul si coafura in trend au fost in perfecta armonie cu tinuta deosebita a fetelor.
    Banii rezultati in urma strangerii de fonduri vor fi acordati sub forma unor burse in data de 1 iunie de ziua copilului unor tineri de valoare din Sighetu Marmatiei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.