Rostul lucrării mântuitoare a lui Iisus Hristos a fost să ne trimită pe Duhul Sfânt

Rostul lucrării mântuitoare a lui Iisus Hristos a fost să ne trimită pe Duhul Sfânt
Rostul lucrării mântuitoare a Mântuitorului Iisus Hristos a fost ca după înălţarea Sa cu slavă la cer să ne trimită pe Duhul Sfânt, iar acesta să ne pregătească să ne ridicăm şi noi duhovniceşte acolo unde El se află întru slavă, a afirmat, duminică, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, în predica rostită la Catedrala Patriarhală, la slujba oficiată de Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.
PF Daniel a evidenţiat astfel că Duhul Sfânt este Duhul comuniunii, deoarece adună laolaltă pe cei înstrăinaţi sau diferiţi unul de altul, cheamă la unitate sau comuniune, nu colectivizează, nu uniformizează, ci cultivă identitatea distinctă a oamenilor şi a popoarelor. 
Credincioşii ortodocşi prăznuiesc, duminică, la 50 de zile după Înviere, Rusaliile, marcând ziua în care Duhul Sfânt a pogorât peste adunarea Apostolilor, în chip de limbi de foc, iar aceştia au început să propăvăduiască. 

Deşi Duhul Sfânt a fost prezent în creaţie încă de la început, El a coborât în lume în mod deplin pentru a o sfinţi numai după biruirea morţii şi întoarcerea la Tatăl a lui Hristos. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.