România nu se întoarce în recesiune, indiferent de evoluţia din Grecia

România nu se întoarce în recesiune, indiferent de evoluţia din Grecia
Economia României nu se va întoarce în recesiune, indiferent de cum va evolua situaţia din Grecia, iar băncile elene vor continua să sprijine subsidiarele, afirmă Peter Sanfey, lead economist la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
Potrivit economistului BERD, agravarea situaţiei economice în Grecia ar avea consecinţe asupra tuturor statelor europene, însă economia României beneficiază de avantajul că este destul de diversificată atât în structură, cât şi în ceea ce priveşte relaţiile sale comerciale.
În primul trimestru al acestui an, patru din cele şase bănci elene prezente în România au înregistrat pierderi, iar profitul înainte de taxe al Piraues a scăzut cu mai mult de o treime faţă de perioada anterioară.

Moody’s a anunţat miercuri că a redus ratingul Greciei cu trei trepte, de la "B1" la "Caa1", un nivel "extrem de speculativ", din cauza temerilor privind restructurarea datoriilor, şi a atribuit perspectivă negativă, avertizând că ar putea urma noi retrogradări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.