România a mai cucerit o medalie de aur la JO de la Londra

România a mai cucerit o medalie de aur la JO de la Londra

România a cucerit incă o medalide aur la Jocurile Olimpice de la Londra. Gimnasta Sandra Izbaşa a adus duminică a doua medalie de aur României în finala de la sărituri. Şi echipa masculină de sabie a cucerit vineri seară medalia de argint, fiind învinsă de Coreea de Sud.

După acest succes, România a urcat din nou pe locul 16 în clasamentul pe medalii, cu opt distincţii, două de aur prinAlin Moldoveanu la puşcă aer comprimat 10 m şi Sandra Izbaşa – gimnastică, sărituri, patru de argint prin Alina Dumitru la judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu – judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş – haltere, cat. 69 kg, echipa masculină de sabie) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin – haltere, cat. 69 kg). Cu acest succes al Sandrei Izbaşa, care mai are o finală, la sol, unde este campioană olimpică en-titre, delegaţia României obţine al doilea titlu la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, precum şi a 8-a medalie în total.
Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a fost învinsă de Coreea de Sud cu scorul categoric de 45-26, vineri seara, în finală. România a evoluat în componenţa Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir, Alexandru Siriţeanu, în timp ce noii campioni olimpici sunt Gu Bongil, Kim Junghwan, Won Woo Young şi Oh Eunseok. Singurul român care a câştigat în acest meci a fost Dolniceanu, 6-5 cu Kim. Scrimerii români au părut copleşiţi de miza întâlnirii, iar coreenii au fost mai agili, mai buni.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.