Sighet: ANCHETĂ SPITAL – Pacientul de 80 de ani, care a decedat în 2 august, a primit mai multe lovituri cu pumnul în cap

Sighet: ANCHETĂ SPITAL – Pacientul de 80 de ani, care a decedat în 2 august, a primit mai multe lovituri cu pumnul în cap

Pacientul în vârstă de 80 de ani, care a decedat în data de 2 august chiar în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, a fost omorât prin forţă fizică, arată primele rezultate ale anchetei. În certificatul de constatare al decesului este menţionat faptul că bătrânul a suferit numeroase contuzii cerebrale dar şi un traumatism cranio-cerebral.

Şeful Secţiei Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, procurorul Ioan Petran, a declarat astăzi că, potrivit primelor rezultate ale anchetei, pacientul de aproximativ 80 de ani a fost omorât prin forţă fizică, agresorul aplicându-i acestuia mai multe lovituri cu pumnul în zona capului şi a feţei. "Efectuăm cercetări faţă de o persoană care a comis un omor, în sensul că a folosit violenţe faţă de un coleg de salon. De asemenea, efectuăm cercetări să clarificăm modul în care s-a produs decesul celeilalte persoane internate. Toate cele trei persoane –  bărbaţi –  implicate în acel eveniment din data de 2 august 2012 erau persoane internate în Secţia Psihiatrie din Spitalul Sighet. Din primele cercetări a rezultat faptul că persoana mai în vârstă care a decedat a primit mai multe lovituri cu pumnul, în zona feţei şi a capului – prin forţa fizică şi prin impactul cu pumnul", a declarat Ioan Petran, şef secţie penală Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Pacientul agresor rămâne izolat în cadrul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei. De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a vedea dacă tânărul acţionează sau nu cu discernământ. "El este sub tratamentul care îl urma şi atunci. S-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice ca să vedem dacă are discernământ deoarece până acum nu a fost expertizat. El prezintă nişte afecţiuni psihiatrice dar nu a fost expertizat pentru a se vedea dacă acţionează cu discernământ, dacă are discernământ abolit sau diminuat", a adăugat procurorul şef Ioan Petran.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.