VIDEO | Ridicarea gunoiului, din nou oprită la Moisei

Problema legată de neridicarea gunoiului menajer afectează nu doar cetățenii din Sighetu Marmației, mai multe localități din Maramureșul istoric, fiind afectate de această situație.Problema este una stringentă și în comuna Moisei.

Legat de situaţia depozitării gunoiului menajer, pe pagina de facebook a Primăriei Moisei a fost postat următorul text:

Începând cu această săptămână, se sistează din nou serviciul de ridicare, transport și depozitare al deșeurilor în tot Maramureșul istoric. În ciuda insistențelor repetate din partea domnului primar, alături de alți primari din Maramureșul Istoric, această problemă, nu s-a rezolvat. Pentru a fi transportate deșeurile la Oradea, este nevoie de o platformă amenajată special pentru transferul deșeurilor din mașinile de colectare în mașini de mare tonaj. Si, mai apoi, se pune problema costurilor de transport și depozitare”, scrie în mesajul postat pe pagina Primăriei Moisei.

În textul cu pricina este precizat faptul că autoritățile județene, membri ai Consiliului Județean Maramureș, au luat legătura cu conducerea administrației din județul Bistrița-Năsăud, însă nu au primit acordul ca deșeurile menajere să fie colectate și depozitate la groapa de gunoi din comuna Tărpiu, fiind un depozit ecologic finanțat din fonduri publice europene, fapt ce nu permite încheierea de contracte cu alte județe. Până la concretizarea unei soluții, autoritățile locale din Moisei solicită cetățenilor să gestioneze cu mare atenție colectarea gunoiului menajer.

Nu știm cât va dura aceasta situație. Până atunci, avem marea rugăminte către dumneavoastră să nu scoateți niciun gunoi menajer la drumul principal sau cele secundare, nici depozitate în păduri sau pe malurile râurilor. Ne cerem scuze pentru inconveniențe, subliniind faptul că această problemă există în tot Maramureșul istoric”, scrie în mesajul Primăriei Moisei.

În speranța că această problemă va fi rezolvată cât mai repede de Consiliul Județean, autoritățile locale fac apel la răbdare și chibzuință.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.