VIDEO | Primăria Baia Mare a semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea noului cartier de locuințe sociale”Pintea Viteazul”

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea noului cartier de locuințe sociale”Pintea Viteazul” . Începând cu acest an vor începe lucrările pentru construirea a trei blocuri sociale, care vor fi ocupate de membrii grupurilor defavorizate din zonele mărginașe municipiului Baia Mare.

Primarul Cătălin Cherecheș a semnat la finele lunii decembre, contractul de finanțare pentru proiectul ”Realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire socială în zona Pintea Viteazul”. Proiectul se derulează prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică și socială, a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale. Suma pentru acest proiect se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei, bani care provin din fonduri europene.

Începând cu acest an, vor începe lucrările pentru construirea a trei blocuri sociale, care vor fi ocupate de membrii grupurilor defavorizate din zonele mărginașe municipiului Baia Mare. Pe lângă aceste imobile, cei care vor locui aici se vor putea bucura de un Centru Social cu servicii medico-sociale, de spații de joacă pentru copii, dar și de un teren de sport. Noul cartier va avea și o structură de acces care este compusă din: carosabil, piste pentru biciclete, trotuare și parcări. Ca și utilități, toți cei care vor locui în această zonă vor beneficia de apă, canalizare, electricitate și gaz. Proiectul mai prevede realizarea, în noul cartier, de zone de sport, zone pentru copii, zone pentru agrement, dar și o grădiniță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.