Rezidenţiat 2020: Candidații se pot înscrie până pe 20 octombrie

Concursul de rezidenţiat din acest an se va desfăşura în condiţii speciale, dictate de măsurile luate împotriva răspândirii noului coronavirus, înscrierile putând fi făcute de astăzi până pe data de 20 octombrie 2020, inclusiv, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Pe 15 noiembrie 2020, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, examenul de rezidenţiat se va susţine, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub forma unui test-grilă cu 200 de întrebări. Pentru a fi declaraţi admişi, participanţi la concurs trebuie să depăşească pragul de 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară.

Pentru această sesiune sunt scoase la concurs 7.061 locuri şi posturi împărţite astfel: 4.518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, numărul locurilor scoase la concurs a fost majorat cu 961 pentru “a asigura acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialişti în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-COV2”.

De asemenea, pentru concursul din acest an s-a avut în vedere asigurarea sistemului sanitar cu specialiști pentru programele naționale de oncologie și depistarea afecțiunilor oncologice, acordarea asistenței medicale pentru copii, precum și necesitatea formării unui număr sporit de specialiști care să trateze bolile cardiovasculare și ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe.

Dosarele pentru înscrierea în concurs vor fi depuse prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire. Pentru primirea plicurilor cu dosarele de concurs, direcţiile de sănătate publică (DSP), respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie vor asigura permanenţă în zilele nelucrătoare. Candidaţii care nu doresc să depună documente în copie legalizată se pot prezenta pentru depunerea dosarului, la orice direcţie de sănătate publică, având asupra lor şi documentele în original, în vederea certificării.

“Ministerul Sănătății încurajează candidații să utilizeze serviciile poștale și de curierat pentru depunerea dosarelor, astfel încât să fie limitată interacțiunea umană la sediile DSP. În cazul în care un dosar este incomplet, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică vor anunța candidații în timp util”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.