REVOLTĂTOR: Jurnalist ucis în consulat

REVOLTĂTOR: Jurnalist ucis în consulat

Acuzaţii grave ale autorităţilor turce, după dispariţia unui jurnalist saudit în Istanbul.

Poliţia turcă este de părere că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, dat dispărut marţi la Istanbul, a fost ucis la consulatul ţării sale, a făcut cunoscut o sursă apropiată guvernului de la Ankara, citată de AFP.
 
“Poliţia este de părere în primele sale concluzii că jurnalistul a fost ucis la consulat de o echipă venită special la Istanbul şi plecată în aceeaşi zi”, a declarat această sursă.
Autor al unor articole de opinie pentru Washington Post, Jamal Khashoggi nu a mai fost văzut de când a intrat în consulat marţi după-amiază, pentru o serie de formalităţi legate de viitoarea lor căsătorie, a afirmat logodnica sa, o turcoaică. Jurnalistul, fost consilier al guvernului saudit, a plecat în exil în Statele Unite anul trecut de teama unei posibile arestări, după ce a criticat unele decizii ale prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, şi intervenţia militară a Riadului în Yemen.
 
Într-un articol publicat în Washington Post în septembrie 2017, Jamal Khashoggi scria: “Când vorbesc despre frică, intimidare, arestări şi denunţări publice ale intelectualilor şi liderilor religioşi care îndrăznesc să-şi exprime părerea, şi vă spun că eu vin din Arabia Saudită, sunteţi surprinşi?”.
Arabia Saudită se află pe locul 169 din 180 în clasamentul mondial privind libertatea presei întocmit de organizaţia Reporteri fără Frontiere. Integral pe stirileprotv.ro 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.