Restricţiile pentru români pe piaţa muncii din Spania ar putea începe la 1 august

Restricţiile pentru români pe piaţa muncii din Spania ar putea începe la 1 august

Consiliul de Miniştri de la Madrid va lua în discuţie, vineri, propunerea Ministerului spaniol al Muncii şi Imigraţiei privind restricţionarea accesului românilor pe piaţa muncii, măsură care este prevăzută să intre în vigoare de la 1 august, relatează presa spaniolă."Măsura, strict de ordin tehnic, va fi discutată vineri în Consiliul de Miniştri. Surse guvernamentale au declarat că intenţia este ca această măsură să intre în vigoare imediat, cel mai probabil cu începere de la 1 august şi să fie rediscutată după un an", notează Rioja2, în pagina electronică.
Sursa citată reaminteşte că Guvernele român şi spaniol au decis crearea unui grup de lucru pentru a gestiona maniera în care această măsură va fi aplicată.
"Începând de acum, cine vine în Spania la muncă şi de asemenea cei care se află deja aici (n.red. în Spania) şi doresc să se integreze pe piaţa muncii vor fi nevoiţi să prezinte un contract de muncă pentru a primi autorizaţie de lucru", relatează Rioja2.
Totodată, sursa citată spune că măsura pe care Guvernul de la Madrid intenţionează s-o adopte vineri a fost criticată de numeroase organizaţii neguvernamentale din Spania. De asemenea, Rioja2 relatează că, potrivit unor surse guvernamentale spaniole, măsura, care are caracter temporar, va fi aplicată până cel mai târziu în 2014.
Românii din Spania sunt cea mai numeroasă comunitate de străini stabilită pe teritoriul acestei ţări, fiind formată din 861.584 de persoane, care au o medie de vârstă de 32,1 ani, cei mai mulţi preferând să locuiască în regiunea Madrid.Mediafax

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.