Baia Mare: Piste pentru biciclisti, in valoare de patru milioane lei

Baia Mare: Piste pentru biciclisti, in valoare de patru milioane lei

Pentru a putea fi demarate lucrarile la construirea pistelor pentru biciclisti in municipiul Baia Mare, consilierii locali s-au intrunit astazi intr-o sedinta de indata pentru a vota depunerea finantarii, din Fondul de Mediu, in vederea implementarii respectivului proiect. Valoarea lui se ridica la aproximativ patru milioane de lei.

Dupa mai multe explicatii si nemultumiri exprimate de o parte din consilierii locali baimareni vizavi de locurile unde vor fi amenajate respectivele piste, proiectul a fost aprobat de catre acestia dupa aproximativ o jumatate de ora. "Eu am cabinetul si laboratorul pe Independentei. Cunosc foarte bine bulevardul acela care s-a facut frumos. Va rog sa imi spuneti in ce parte puteti pista de biciclete pentru ca trotuarul e la 1,70 m. Mergeti cu pista de biciclete pe partea cu blocurile? Pe malul Sasarului, unde?", a intrebat consilierul local Gheorghe Gradinaru. "Pistele de biciclete tin de un proiect de urbanism. Noi, in comisia de Urbanism, nu am primit niciodata un proiect de piste de biciclete pe margine drumului, sau oriunde", a adaugat consilierul local Ovidiu Pop. "Cand votam acum trebuie sa fim in cunostinta de cauza, nu sa ne trezim ca se realizeaza lucrarea si ramane pentru pietoni un metru si un metru jumate pentru biciclisti", a adaugat consilierul local, Ludovica Parvu.

Pentru realizarea proiectului, Primaria Baia Mare va pune la dispozitie aproximativ 23.110 metri patrati, perimetru pe care vor fi construite cinci trasee pentru biciclisti.

Traseul nr. 1 / 6150 mp – Bulevardul Independentei (realizeaza legatura intre DN 1C si DN 18 impreuna cu str. Gheorghe Sincai si str. Vasile Lucaciu)

Traseul nr. 2 / 4.940 mp – Bulevardul Decebal – strada Garii – Bulevardul Traian (realizeaza legatura intre DN 1C si DJ 182 B, impreuna cu strada Unirii)

Traseul nr. 3 / 5.040 mp – strada Culturii – strada Progresului – Bulevardul Unirii (realizeaza legatura intre DN 1C / DN 18 si DJ 182 B, impreuna cu Bulevardul Independentie)

Traseul nr. 4 / 2.880 mp – strada Gheorghe Sincai – Piata Libertatii – strada Vasile Lucaciu (realizeaza legatura intre DN 1C si DN 18, impreuna cu strada Culturii si strada Independentei)

Traseul nr. 5 / 4.100 mp – Piata Libertatii – strada Somesului – strada Pintea Viteazul – strada Mihai Eminescu (realizeaza legatura intre DN 1C / DN 18 si DN 18 B, impreuna cu strada Gheorghe Sincai si Bulevardul Independentei).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.