REPORTAJUL ZILEI: S-au aprobat 8 curse speciale pentru elevi. Vezi care sunt rutele

REPORTAJUL ZILEI: S-au aprobat 8 curse speciale pentru elevi. Vezi care sunt rutele

 Consilierii județeni au aprobat acordarea licențelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale pentru elevi. Este vorba despre 8 astfel de curse speciale. Acest subiect a generat discuții în cadrul ultimei ședințe a forului administrativ județean. 

”Pentru că tot discutăm despre transportul elevilor la unitățile de învățământ, cred că ar trebui să reluăm acele discuții pe care le-am avut și în anii precedenți legat de urgentarea încheierii acestor contracte pentru că eu nu cred că acești elevi nu s-au deplasat la școală cu aceste mijloace de transport până când această hotărâre nu va fi adoptată. Cred că aceste demersuri ar trebui urgentate într-o manieră în care să asigure legalitatea acestor transporturi pentru că în situația în care intervin evenimente neprevăzute și nedorite pe parcursul deplasării acestor elevi, lucrurile se finalizează într-un mod extrem de tragic și cu responsabilități imense din partea celor care participă la derularea acestor operațiuni de transport”, a declarat consilierul județean PNL, Călin Bota. 
”În urmă cu un an am agreat un mod de abordare la încheierile acestor contracte și dacă țin eu bine minte, prima dată trebuia să epuizăm într-un fel ofertarea celor care deja au niște licențe de traseu pe cursele regulate. Nu știu dacă s-a ținut cont de această recomandare și aș vrea să îmi spuneți dacă s-a ținut cont de această recomandare sau acest aport pe care l-am avut noi pentru că altfel sunt un pic neliniștit ca nu cumva peste o săptămână, două să ne trezim din nou cu cei care au deja licențele pe cursele regulate pe aceste trasee și să le spunem că i-am împiedicat, că nu mai au profit, că nu mai au rentabilitate pe curse. Eu țin bine minte că anul trecut am discutat acest mod de lucru. Prima dată să vină cu oferte pe aceste curse speciale cei care dețin licențe pe cursele regulate și apoi dacă nu se atribuie aceste licențe pentru cursele speciale, să mergem mai departe cu alți operatori. Puteți să îmi confirmați sau să îmi infirmați dacă s-a întâmplat?”, a întrebat vicepreședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș. 
”Nu putem să impunem așa ceva. Elevii beneficiază prin lege de decontarea acestor cheltuieli. Ori nu toți operatorii care fac curse regulate vor să accepte aceste tarife. Părinții, elevii, liceele au liberul arbitru să încheie aceste contracte cu cine doresc (…)”, a răspuns Vasile Șpan, director executiv Direcția Tehnică și Investiții din cadrul CJ Maramureș. 
”Cu acordul nostru”, a subliniat consilierul județean Călin Bota. 
Licențele de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale au fost acordate pe rutele:
1. Trestia – Baia Mare, pentru 122 elevi
2. Seini – Baia Mare, pentru 44 elevi
3. Curtuiușu Mic – Baia Mare, pentru 24 de elevi
4. Vadu Izei – Sighetu Marmației, pentru 27 de elevi de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” și Școala Gikmnazială ”George Coșbuc”
5. Valea Stejarului – Sighetu Marmației, pentru 16 elevi de la Liceul Tehnologic Forestier și Liceul Tehnologic ”Marmația
6. Finteușu Mic – Satulung – Baia Mare, pentru 15 elevi
7. Bogdan Vodă – Borșa, pentru 52 de elevi de la Liceul Borșa
8. Breb – Sighetu Marmației, pentru 15 elevi de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, Liceul Pedadogic ”Regele Ferdinand”, Liceul Tehnologic Marmația și Liceul Tehnologic Forestier. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.