Începând din acest an școlar, Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighet are laborator de robotică. O echipă de robotică este formată din elevi de gimnaziu care lucrează cu modelul lego și o echipă de robotică este formată din elevi de liceu. Aceasta din urmă, echipa Tech-X, participă la o competiție națională numită ”Nație prin educație”, proiect finanțat de BRD Group Societe Generale. Clubul de robotică a primit materiale în valoare de 5000 de euro cu ajutorul cărora trebuie să proiecteze și să facă funcțional un robot care trebuie să îndeplinească mai multe sarcini inteligente pe o anumită platformă de joc. Tinerii au avut deja o primă participare la competiție ce a avut loc la Cluj Napoca, unde s-au clasat pe locul 8, un loc foarte bun, spun coordonatorii de proiect, având în vedere că e vorba de prima participare la o astfel de competiție, adversarii fiind veterani la acest capitol. Din conducerea clubului de robotică fac parte directorul instituției Vasile Mih, profesorul de informatică Cornelia Hotea și inginerul de sistem, Arthur Fellner.   Clubul are și un lider de echipă în persoana elevului Darius Giurgiu, un pasionat de robotică și informatică.

Echipa este formată dni elevi care se ocupă de proiectare, dar și tineri care se ocupă de publicitate și marketing. Toți depun eforturi pentru a reuși să-și susțină financiar demersul științific, având nevoie și de sponsori pentru a putea duce la bun sfârșit acest proiect.

Pentru a aputea realiza oate materialele promoțioonale, echipa de proiect lucrează și cu o imprimantă 3D, ce funcționează cu un soft special. Î

Sufletul acestei echipe, Darius Giurgi e eleve în clasa a XII-a. E pasionat de robotică demult timp. Acest proiect îl motivează și îl stimulează să fie cât mai competitiv și creativ. Visul său e de a lucra pe viitor în acest dmeniu, în țară.

Echipa de robotică de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”a avut parte de prima participare la FTC DEMO- ”Nație prin educație”, cel mai mare concurs de robotică din România, desfășurat la nivel internațional și primul meci din competiție. Mai multe detalii depsre acest proiect al echipe de robotică de la CNDV Sighetu Marmației veți putea urmări și într-o ediție viitoare a emisiuni ”Lucruri, fapte și oameni de valoare”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.