REPORTAJUL ZILEI: În sunete de trompetă, s-a deschis cerul pentru Marius Iuga

REPORTAJUL ZILEI: În sunete de trompetă, s-a deschis cerul pentru Marius Iuga

Chiar dacă a plouat toată ziua,  cerul s-a deschis astăzi când tânărul Marius Iuga a fost condus pe ultimul drum. Sigheteanul în vârstă de 26 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unei plimbări cu bicicleta în Pasul Hera, după ce a fost acroșat în plin de o mașină care se deplasa din sens opus, într-o curbă. Nici măcar omagiile aduse de cei cunoscuţi nu pot să le aline durerea părinţilor care şi-au condus astăzi pe ultimul drum fiul. Tragicul eveniment a fost semnalat prin numărul unic de urgenţe 112, sâmbătă, în jurul orei 16:00. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care a transportat victima la Sighetu Marmaţiei. Marius Iuga a fost transferat la scurt timp la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Din păcate medicii nu au mai putut să facă nimic pentru el, leziunile suferite în urma accidentului fiind incompatibile cu viața.

“Un tânăr de 28 de ani din Petrova se deplasa cu un autoturism dinspre Rona de Sus spre Petrova. Într-o curbă la stânga, şoferul a pierdut controlul direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens unde a surprins şi accidentat un biciclist ce se deplasa din sens opus”, a declarat subinspectorul Florina Meteş din cadrul Inspectoratului de Poliţie Maramureş. 
Sute de sigheteni, printre care neamuri, apropriaţi sau simpli oameni au fost astăzi alături de familia tânărului care a murit în urma unui accident, sâmbătă seara. Lacrimile şi durerea s-au putut citi pe chipurile celor prezenţi în număr foarte mare la slujba de înmormântare care a avut loc la Biserica Baptistă din municipiu. Ieri, în Sighet s-a organizat şi un marş în memoria victimei accidentului, pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte statutul bicicliştilor în trafic. Îmbrăcaţi în negru, şi cu poza lui Marius Iuga pe biciclete, s-au alăturat iniţiativei peste 150 de sigheteni.
Organizatorul marşului, Sorin Hotea, a rămas surprins de numărul mare de sigheteni care au dat curs invitaţiei de a participa la această acţiune.
“Marşul din centrul oraşului a fost o reuşită din punct de vedere al organizatorilor. Au participat în jur de 150 de biciclete din estimările noastre şi nu a fost niciun fel de incidente. A fost un marş tăcut, un omagiu adus lui Marius Iuga, dar şi pentru a atrage atenţia tuturor celor care participă la trafic, că bicicliştii au şi ei drepturile lor şi trebuie respectaţi ca toţi ceilalţi care se află pe drum. Mulţumim tuturor celor care s-au implicat, celor care ne-au ajutat: Poliţia Rutieră, Primăria Sighet şi dorim condoleanţe familiei”, a spus organizatorul marşului, Sorin Hotea. 
Imediat după ce au făcut înconjurul oraşului pe biciclete, sighetenii care au participat la eveniment s-au deplasat la Biserica Baptistă din municipiu, acolo unde trupul neînsufleţit a lui Marius Iuga a fost depus. A urmat un priveghi care a durat aproximativ o oră, sala fiind neîncăpătoare pentru toţi cei care au ales să-i aducă un ultim omagiu sigheteanului. În cadrul ceremoniei s-au rostit cântări bisericeşti, moment în care toţi cei prezenţi au izbucnit în lacrimi.  
Pentru cunoştiinţe şi familie, vestea morţii lui Marius Iuga a venit ca un fulger. Nimeni nu se aştepta ca pasiunea lui de o viaţă, mersul pe bicicletă, să-i aducă sfârşitul. 
“Găseam mesajul că Marius Iuga s-a dus în ziua de sâmbătă, în urma unui banal accident, în timpul unei călătorii de recreere. Am aflat că e adevărat, că e real. Viaţa este cu multe surprize şi multe sunt neplăcute. Avem însă ca sprijin pe cineva care ne ajută, este vorba de Domnul nostrum”, a spus pastoral Bisericii Baptiste din Sighet.
Cunoscuţii lui Marius spun că era tot timpul cu zâmbetul pe buze, un tânăr liniştit şi că nu avea nimic cu nimeni, era prietenul tuturor.
“Extraordinar, a fost un băiat de milioane. Am aflat de vestea tragic duminică , iar azi am venit să-i aduc un omagiu”, spune o femeie.
“L-am cunoscut de la biserică, el cânta la orgă, îi placea mult. Era un băiat extraordinar, de nota 10. Păcat de el, eu am aflat de veste tocmai sâmbătă, când era la Baia Mare, într-o stare critică. Pastorul bisericii ne-a dat mesaje duminică tuturor că Marius Iuga a murit”, explică un alt cunoscut.
Şi fosta lui dirigintă, Anuţa Batin, a rămas şocată de vestea tragică a morţii lui Marius Iuga. La rândul ei, are numai cuvinte de laudă depsre tânărul sighetean.
“Marius a fost un copil de excepţie, pot să spun. Un copil liniştit, timid aş putea spune, care niciodată nu făcea problem la şcoală, învăţa foarte bine din câte îmi aduc eu aminte, cu bun simţ, respect, acel copil despre care putem spune că avea cei 7 ani de acasă. Îmi aduc aminte că de fiecare dată după absolvirea liceului ne întâlneam pe stradă şi întotdeauna lăsa loc de “Bună Ziua”. Niciodată nu pot să spun că a fost un copil problematic, şi de aceea vreau să adresez familiei “Condoleanţe”, mărturiseşte Anuţa Batin, fosta dirigintă a lui Marius. 
Fosta dirigintă a lui Marius i-a anunţat despre tragicul eveniment şi pe foştii săi colegi de liceu, chiar dacă mulţi dintre aceştia sunt plecaţi din  ţară.
“Am văzut pe facebook, iniţial fotografia m-a indus în eroare, nu am crezut că e vorba despre Marius Iuga de acum 7 ani, pentru că a terminat liceul în 2009. Mărturisesc că luând legătura cu ceilalţi colegi ai lui, ei fiind 17 băieţi în clasă, nu ştiau. Chiar dacă ei sunt răspândiţi prin toate colţurile lumii, muncesc, unii dintre ei sunt foşti absolvenţi de diferite facultăţi, erau tare şocaţi şi au rămas fără cuvinte", a mai spus Anuţa Batin. 
În după-amiaza zilei de astăzi, Marius Iuga a fost înmormântat la Cimitirul Baptist din municipiu, alături de familie fiind sute de sigheteni.  Tânărul de 26 de ani a fost condus pe ultimul drum în sunet de trompetă.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.