REPORTAJUL ZILEI | ÎMPREUNĂ PENTRU ALESSIA- târg caritabil la Sighet

A putea da naștere unei noi ființe, este poate cea mai mare minune din lume, dar a da mână de la mână pentru a salva o viață, poate face de asemenea minuni.

O țară întreagă luptă pentru Alessia, o fetiță de numai un an și trei luni, din Constanța, răpusă la pat de o boală cruntă. Amiotrofia musculară, boala rară care țintuiește copiii la pat dinainte să învețe să meargă. S-a dovedit științific că această boală răspunde pozitiv la un tatament care constă într-un vaccin foarte scump. Tratamentului salvator costă 2.100.000 de dolari, la care se adaugă cheltuielile de spitalizare. O suma imensă, pe care tânăra mamă nu ar fi reușit să o strângă vreodată, fără ajutor.

Mama Alessiei poveștește cu durere în suflet cum a debutat boala fetiței.

”Într-o seară, corpul Alessiei a încetat să se mai miște. Pur și simplu, dintr-o dată Alessia nu își putea mișca nici degetele, nimic! Totul s-a întâmplat peste noapte! De atunci au început investigațiile, urmate de diagnosticul de SMA1. Vă rog să mă credeți că nu am putut să accept această boală, cu toate că medicii și analizele o confirmau. Am plecat în Italia, unde am primit același diagnostic. SMA mi-a furat bucuria de a-mi vedea copilul crescând independent și m-a alungat din raiul părinților copiilor sănătoși. Însă știu că de unde Dumnezeu ia, El dă înapoi”, povestește mama Alessiei.

Dumnezeu i-a redat speranța ca Alessia să fie un copil sănătos.
În total, în țara noastră, sunt diagnosticați cu amiotrofie musculară spinală zeci de copii.O țară întreagă este alături de Alessia în drumul ei către obținerea celui mai scump tratament din lume, Zolgensma. În această toamnă voluntarii s-au mobilizat și organizează târguri în 18 orașe ale țării, unde, în medie, se strâng între 20.000-60.000lei din vânzări. Un astfel de târg, cu vânzare, va avea loc și în Sighetu Marmației, sâmbătă, 3 octombrie, în Parcul Central, începând cu ora 11:00,  la inițiativa mai multor oameni de bine din Sighet, ONG-uri și administrația publică locală.La târg vor fi standuri cu produse destinate vânzării, dar și facepainting, și probe de îndemânare cu bicicleta, puse la dispoziție de organizatori.

Alessia are nevoie de multe aparate pentru a respira, pentru a-și curăța plămânii, pentru a rămâne în viață. Aceste aparate sunt extrem de scumpe. Cu ajutorul  Fundației ”Salvează o Inimă”, familia a reușit să achiziționeze aparatele atât de necesare Alessiei. S-au întâmplat mai multe miniuni în viața Alessie, una dintre ele este sprijinul primit și speranța pentru o Șansă la viață. Tratamentul care oprește evoluția bolii se numește Zolgensma și este cel mai scump medicament din lume, costă 2.1 milioane dolari. Strângerea de fonduri a început în urmă cu 10 săptămâni, iar până acum s-a reușit strângerea sumei de 1.733.120 dolari. Pe pagina de facebook există și un grup destinat acestui caz umanitar ”Împreună pentru Alessia”. Un caz similar, a fost rezolvat pentru micuțul Noel, care avut nevoie de suma de 2,4 milioane de dolari. Mai mult decât atât, Asociatia pentru micuțul Noel” strânge fonduri acum pentru Alessia.

Se poate dona astfel:

online cu cardul fara comision https://asociatianoel.ro/doneaza.html

BTPay: 0752.076.131

Revolut: 0752.076.131

User: @dan859ny

transfer bancar:

Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601

Swift: BTRLRO22

Beneficiar Asociatia pentru micutul Noel

Paypal: https://paypal.me/asociatiaNoel

Donează sub formă de sponsorizare. Info aici www.asociatianoel.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.