REPORTAJUL ZILEI | Cei opt copii din Bârsana rămași orfani de tată, au de acum o nouă casă

Cei opt copii din Bârsana rămași orfani de tată, au de acum o nouă casă. ”Casa Bucuriei”poartă numele noul lăcaș în care vor petrece juniorii, alături de mama lor, Crăciunul și de care se vor bucura de acum încolo.

Încă din prima zi după descoperirea tragicului eveniment, când tatăl acestor copilași a ales să-și pună capăt zilelor, Parohia Ortodoxă Bârsana a intervenit pentru a pregăti cele necesare pentru înhumare, la care a primit sprijinul Primăriei comunei Bârsana și a conducerii școlii din localitate. Tot Parohia Ortodoxă prin Episcopia Maramureșului și Sătmarului s-a ocupat de strângerea de fonduri pentru a achiziționa o casă nouă pentru familia trecută prin mari încercări. În contul deschis pe numele mamei, Lenuța Bența s-au strâns 161 000 de lei. Episcopia Maramureș a trecut la un împrumut de 35 000 de euro, pentru a complete suma strânsă și a putea achiziționa o casă pentru cei opt copii. Casa valorează 70 000 de euro.

Duminică, 22 decembrie, cu binecuvântarea Preasfințitului părinte Iustin Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Arhimandrit Casian Filip, Consilier al Sectorului Social-Filantropic și Misionar a slujit în parohia Bârsana, unde după Sfânta Liturghie, a încredințat casa ce face parte din proiectul ,,Construiește o casă zidește suflete”, văduvei Bența Ileana și celor opt copii. La acest eveniment au participat părintele protopop Pop Vasile, părintele secretar protopopesc Ulici Gheorghe, părintele Marcel Oprișan împreună cu membri a consiliului parohial a parohiei Barsana, maica stareță a Mănăstirii Bârsana, Filofteia Oltean, primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca, directorula școlii din localitate, Maria Bernicki, precum și alți credincioși.

Deși colecta de fonduri nu s-a încheiat, Părintele Consilier Casian Filip, în numele colectivului de inițiativă, format din cei mai sus menționați, mulțumește tuturor celor care s-au ostenit ca acest proiect să se realizeze, voluntari, donatori. Pentru a plăti a doua tranșă pentru „Casa Bucuriei” ce are ca ocrotitoare pe Sfânta Macrina, se pot face donații în contul: RO39CRCOX250200000369433 deschis la Banca Cooperatistă Tisa pe numele Bența Lenuța Maria.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.