Renovare fără şantier: idei simple

Renovarea nu trebuie să transforme spaţiul în care locuieşti într-un şantier. Există soluţii pentru a aduce casei tale mici modificări cu efecte mari fără să ai nevoie de echipe de muncitori, sume foarte mari de bani sau energie pentru a face curat zile în şir după terminarea lucrărilor.

Descoperă mai jos câteva idei simple pentru a-ţi transforma casa fără să o transformi într-un şantier:

Un aparat nou pentru bucătărie

Renovarea este despre mai mult confort, nu doar despre aspect. Astfel, un aparat nou de bucătărie poate intra şi el la categoria mici renovări şi modificări. În funcţie de cât mult găteşti, cauta un aparat care să îţi fie cu adevărat de folos. Printre cele mai populare opţiuni se număra multicooker-ul şi friteuza cu aer cald, dar mai poţi opta şi pentru un robot de bucătărie sau un grătar electric.

Autocolant pentru mobila

Nu trebuie neapărat să schimbi mobilierul pentru a schimba atmosfera din casă. Există şi varianta de a folosi autocolant pentru mobilă, pe care să îl foloseşti pentru a recondiţiona sau transforma anumite piese de mobilier. Atunci când este folosit cu măsură, acesta nu va da un aspect kitsch amenajării, dimpotrivă. Desigur, este foarte important să îl aplici corect, cu răbdare.

Soluţii simple de încălzire sau răcire

Încălzirea casei este esenţială pentru confortul pe perioada iernii. Nu este absolut necesar să instalezi o centrală pe gaz sau electrică că se te bucuri de mai multă căldură, ci există şi soluţii mai simple. Poţi opta pentru aeroterme, radiatoare electrice sau chiar un şemineu electric.

Pentru perioada verii, dacă nu îţi doreşti să faci prea multe lucrări în casă, nu este absolut necesar să instalezi aparate de aer condiţionat. Poţi opta pentru răcitoare sau chiar pentru un aparat de aer condiţionat mobil.

Curăţarea pereţilor

Dacă vrei să dai un suflu nou casei, însă nu vrei să zugrăveşti, există şi varianta de a începe cu o curăţare a pereţilor. Găseşti online sau în magazine o mulţime de produse special realizate pentru curăţarea unor astfel de suprafeţe, ba chiar şi produse împotriva mucegaiului. Curăţarea pereţilor nu este foarte uşoară şi va trebui să ai grijă la prize şi întrerupătoare, însă se poate face în 2-3 zile, fără să transformi casă într-un şantier.

Tapet în loc de lavabila

Dacă ai puţină îndemânare şi vrei să faci o schimbare la capitolul finisaje, atunci trebuie să încerci tapetul. Există o mulţime de variante de tapet uşor de aplicat, cu modele diverse, din materiale de calitate precum vinilul sau materialele neţesute. În cazul în care nu ai mai aplicat tapet până acum, începe proiectul cu un singur perete din casă, iar mai apoi stabileşte dacă poţi face asta pe cont propriu sau nu.

Mai puţin mobilier

O soluţie foarte simplă pentru a renova fără şantier este să renunţi la mobila în loc să cumperi mai multă. Dacă ai piese de mobilier pe care nu le mai foloseşti, care încarcă spaţiul inutil sau poate sunt prea deteriorate, atunci este momentul să renunţi la ele. O casă mai aerisita reprezintă o transformare foarte mare, uneori chiar mai mare decât recondiţionarea mobilierului.

Extra spaţiu de depozitare

O schimbare excelentă în casă este să adaugi extra spaţiu de depozitare. Acesta te poate ajuta să ai o casă mai aerisita şi să îţi organizezi lucrurile mai bine. Nu trebuie să întorci casa cu susul în jos pentru a beneficia de extra spaţiu de depozitare, ci te poţi orienta către produse precum rafturile sau etajerele suspendare, comodele şi cutiile de depozitare din materiale diverse.

Paravane pentru camere

Dacă vrei să separi anumite zone ale unei camere, nu trebuie să te gândeşti prima oară la un perete fals, ci poţi începe cu un paravan. Găseşti o mulţime de astfel de produse în magazinele de mobila sau bricolaj, chiar şi online, din materiale precum lemnul, bambusul, plasticul sau chiar metalul.

Lustruirea podelelor

Uneori podelele au nevoie de o lustruire temeinică pentru a arăta că noi, fără să fie nevoie să le înlocuieşti. Astfel, înainte de a transforma casă într-un şantier ca să schimbi podelele, încearcă să le lustruieşti cât mai bine, cu produse profesionale. Este posibil să ai o surpriză şi să te reindragostesti de ele.

Corpuri de iluminat noi

Corpurile de iluminat pot transforma completă atmosfera unei case, de la lustrele pentru bucătărie şi până la spoturi LED. Dacă tot a venit vorba de spoturi LED, trebuie să ştii că acestea sunt o super soluţie pentru a-ţi moderniza casă. Este necesar să apelezi la profesionişti pentru instalarea unor spoturi LED, însă acest lucru nu va dura prea mult şi nu îţi va întoarce casa cu susul în jos.

În afară de spoturi LED, mai poţi achiziţiona şi alte corpuri de iluminat, precum aplicele sau lampadarele.

Inspiră-te din ideile oferite mai sus pentru a-ţi renova casa fără prea mult stres şi fără a cheltui o mulţime de bani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.