Trotuar și pistă de biciclete înlocuite cu alee de promenadă îngustă în zonă des circulată

Malul Săsarului, de la Podul Culturii până la Podul Decebal, a fost amenajat cu alee de promenadă și zone de petrecere a timpului liber, însă practic este folosită de a circula spre supermarket și Mall.

Pe porțiunea dintre Podul Culturii și Podul Unirii a fost trotuar și o pistă de bicicletă, iar acum au fost înlocuite cu o aleea de promenadă. Poate cei care au proiectat amenajarea râului Săsar nu locuiesc în zonă și circulă pe jos doar când vor promenadă, alții traversează zona de a merge la școală, la liceu, la locul de muncă, la bibliotecă sau pentru a rezolva diverse probleme.

Dinspre blocul Buclă nu mai este altă alternativă de a ajunge pe trotuar pe Podul Unirii, decât cu un mare ocol spre Universitate, cetățenii sunt nevoiți să folosească aleea de promenadă în loc de trotuar, care nici nu ar fi o așa mare problemă, dacă nu ar fi atât de îngustă. Pe aleea de promenadă încap două persoane, dacă plouă și oamenii circulă cu umbrele, sau vin două mămici cu cărucior, ori vine și un biciclist și mai plimbă cineva și vreo doi câini, este cam greu de circulat, nu mai vorbim de o clasă de elevi care vor să ajungă la bibliotecă. Amenajarea acestei porțiuni nu a fost deloc gândită pentru cei care circulă, care sunt nevoiți să circule pe acolo.

Însăși ideea de promenadă și petrecere a timpului liber în dreptul unui bulevard poluat de circulația de mașini a fost una greșită, da, e perfectă pentru a circula spre supermarket și Mall.

Amenajarea Săsarului dinspre Podul Culturii, spre Centrul vechi sau Parcul Regina Maria, chiar până pe lângă Muzeul Județean de Istorie, ar fi fost într-adevăr pentru promenadă sau petrecere a timpului liber, pentru că ar duce către instituții de Cultură, către o zonă istorică și un parc, ar fi fost interesant și din din punct de vedere turistic, însă pe acea acea porțiune din păcate construcțiile, curțile duc până la malul Săsarului.

 

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.