Măsuri dispuse de Jandarmeria Maramureș cu ocazia  Sărbătorii Bobotezei și Sfântului Ion

Cu prilejul Sărbătorii Bobotezei, a Sfântului Ion dar şi a Sărbătorii Crăciunului de rit vechi, jandarmii maramureşeni vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor pentru ca manifestările organizate în această perioadă pe raza judeţului nostru să se desfășoare în siguranță.

În cooperare cu celelalte forţe de ordine şi siguranţă publică ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Poliţiei Locale, jandarmii vor executa misiuni de patrulare preponderent în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane. Totodată, aceștia vor acorda o atenție deosebită zonelor aflate în apropierea lăcașelor de cult din Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeul de Sus sau Târgu Lăpuș.

De asemenea, jandarmii montani vor fi la datorie în zonele de competență pentru menținerea unui climat de siguranță și sprijinirea turiștilor aflați în dificultate în zona stațiunilor turistice sau a pârtiilor de schi din județul nostru.

Principalul obiectiv al jandarmilor este protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşurilor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Jandarmii maramureșeni recomandă participanților să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenţie deosebită copiilor dacă sunt însoțiți de aceștia, iar în cazul sesizării săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia forţelor de ordine direct sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.