VIDEO | Refugii montane, posturi sezoniere și baze Salvamont dotate cu soluție dezinfectantă

De curând s-a decis că ne putem bucura din nou de natură, o veste care a fost primită cu brațele deschise de către iubitorii de munte, care își pot relua drumețiile. Siguranța însă trebuie să primeze, astfel că regulile de igienă se impun și la mare înălțime, unele dintre refugiile montane, posturile sezoniere și bazele Salvamont fiind dotate cu soluție dezinfectantă.

Salvamontiștii, ajutați de partenerii acestui proiect și de toți cei care vor să li se alăture în această inițiativă vor începe amplasarea de dozatoare cu soluție dezinfectantă, în cât mai multe refugii montane, posturi sezoniere și baze Salvamont, astfel încât acestea să poată fi folosite de turiști.

„Situația excepțională pe care o traversăm a generat provocări pentru fiecare dintre noi. La astfel de provocări, Salvamont încearcă să răspundă în timp util și cu măsuri adaptate. Pentru a înlătura posibilele pericole pe care deja le cunoșteam, salvatorii montani au efectuat lucrări de întreținere la nivelul traseelor turistice din județ. A fost nevoie însă și de măsuri de siguranță suplimentare în fața acestui pericol invizibil, reprezentat de noul coronavirus. Din acest considerent s-a născut această inițiativă națională de dotare cu dezinfectant a unor refugii montane, posturi sezoniere și baze Salvamont”, a declarat Dan Benga, manager al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

Obișnuiți să înlăture orice risc pentru turiștii care calcă pe cărările munților, salvatorii montani își unesc încă o dată eforturile pentru a le oferi acestora un plus de siguranță, chiar dacă altfel decât o fac în mod obișnuit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.