VIDEO | Recomandările ITM Maramureș în contextul pandemiei de coronavirus

Având în vedere situația epidemiologică din România, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș atrage atenția că trebuie să facă evaluarea stării de sănătate a salariaților și să se ia măsuri suplimentare de protecție a acestora.

Potrivit ITM Maramureș, dacă va crește numărul de îmbolnăviri din cauza altor afecțiuni, suplimentar la situația generată de pandemia de coronavirus, va diminua capacitatea instituțiilor medicale de a gestiona în mod eficient această situație.

”Referitor la ceea ce se întâmplă acum în România și în alte țări din cauza pandemiei, eu aș vrea să atrag atenția lucrătorilor societăților comerciale, responsabililor de securitate și sănătate în muncă și chiar familiilor acestora că a venit sezonul rece. Această combinație, sezonul rece și gripele, toate afecțiunile legate de acest sezon pot accelera, pot complica în această perioadă starea de sănătate a lucrătorilor. Aici trebuie venit în sprijinul autorităților și trebuie luate măsuri foarte serioase și chiar legate de activitatea de securitate și sănătatea în muncă și evaluarea stării de sănătate a salariaților trebuie întărită, trebuie verificată constant și trebuie luate măsuri suplimentare pentru că numărul de îmbolnăviri crește”, a precizat Dragoș Năcuța, inspector șef ITM Maramureș.

De asemenea în urma adoptării Hotărârii nr.55/25.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, prin care la nivelul municipiului Baia Mare au fost dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea şi limitarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, având în vedere depăşirea ratei de incidenţă peste limita de alertă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş aduce la cunoştinţa angajatorilor dar şi a salariaţilor că toată activitatea de relaţii cu publicul în următoarea perioadă se desfăşoară on-line. Excepţie de la această regulă fac doar cazurile foarte urgente sau situaţiile în care persoanele nu pot sau nu deţin mijloace de comunicare electronică.

Toate datele de contact se regăsesc pe site-ul instituţiei, informaţiile suplimentare se vor acorda telefonic.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.