VIDEO | Recomandări pentru perioadele cu temperaturi extreme

Agenția Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru luna august. Potrivit meteorologilor valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, inclusiv în Maramureș.

Ieri indicele de confort termic temperatură umezeală a atins pragul critic de 80 unități la Sighetu Marmației și în Baia Mare. Indicele de confort termic este un index care coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă pentru a determina o temperatura aparentă – cea resimțită de corpul uman.

Sunt afectați de disconfort termic bolnavii astmatici, cardiaci, hipertensivi, cei cu boli endocrine sau obezitate. În perioada cu temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat, persoanele cu probleme de sănătate pot prezenta tulburări de ritm cardiac, șoc caloric, crampe musculare, oboseală și stare de rău general.

Este important că populația să consume lichide, apă și sucuri de fructe, în cantitate de 2-4 litri/zi, pentru rehidratarea organismului. Pentru a evita problemele de sănătate, mai ales în rândul categoriilor vulnerabile în cazul caniculei și disconfortului termic, medicii recomandă măsuri speciale de protecție, cum ar fi hidratarea și o alimentație bazată pe produse naturale. Medicii recomandă oferirea de lichide copiilor și persoanelor cu dizabilități, chiar dacă aceștia nu le solicită.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.