VIDEO | Recomandări pentru o vacanță fără incidente

Vacanța de vară este perioada din an care ne invită cel mai mult la călătorii, drumeții și explorarea de locuri noi. Pentru ca fiecare moment petrecut în vacanță să fie o amintire care să ne trezească emoții pozitive, oamenii legii ne recomandă să ne luăm câteva măsuri minime de protecție pentru a avea o vacanță fără incidente.

Polițiștii de prevenire recomandă ca atunci când plecăm de acasă să ne asigurăm că ușile și ferestrele casei sunt închise, să avem un sistem de alarmă instalat în casă sau unul video la exterior, sau cel puțin un sistem de iluminat cu sensor și să ne asigurăm că nu am lăsat cheia de la casă la îndemâna hoților.

”Când pleci de acasă, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, asigura-te că ușile și ferestrele sunt închise și foarte important să nu faci public plecarea de acasă pe rețelele de socializare. Oriunde călătorești supraveghează-ți bagajele și copiii, hoții profită de neatenția ta.Atenție la mașină, nu lăsa bunuri în interior și asigur-o ori de câte ori te îndepărtezi de ea. Chiar dacă ieși la o plimbare prin oraș, nu purtați bijuterii de valoare, ținutele de vară le fac vizibile și încântă ochii hoților. Nu purta sume mari de bani la tine iar portmoneul ține-l în buzunare sigure, totodată atenție la poșetă. Fi discret de fiecare dată când folosești portmoneul și cardul bancar și evită locurile isolate pentru a te proteja de tâlhari”,a precizat Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

De asemenea oamenii legii recomandă să consumăm alcool cu moderație, astfel vom evita să fim o pradă ușoară pentru infractori sau sa devenim chiar noi  agresori. Dacă suntem victima unei infracțiuni, suntem îndemnați să apelăm 112.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.