REACŢII: Laufer, refuzat de preşedinte. Îl acuză pe Iohannis de antisemitism

REACŢII: Laufer, refuzat de preşedinte. Îl acuză pe Iohannis de antisemitism

Ilan Laufer a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PSD, că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

"Această decizie, ceea ce este neconstituţional. Consider că refuzul preşedintelui Iohannis în ceea ce mă priveşte este un nou act de antisemitism. Aşa cum se ştie, dl Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite, a refuzat numirea unul ambasador, dorind să saboteze relaţia româno-israeliană. Prin interpuşi a acţionat, printr-o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Am informaţii certe că ar trebui să mă aştept la aceşai mod de acţiune, mai exact un dosar penal care se pregăteşte la comanda preşedintelui. Domnul Iohannis i-a promis Angelei Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim", a afirmat Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la PSD.
Acesta a mai anunţat că îi va face o plângere şefului statului la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).
"Aceste atacuri sunt cu atât mai dureroase, cu cât în familia mea au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului, avut loc în perioada celui de-al Doilea Război Mondial în România. Îl rog pe Klaus Iohannis să aibă curajul şi să spună motivul real pentru care a respins numirea mea. Voi face o plângere la CNCD, întrucât consider că refuzul preşedintelui Iohannis este o atitudine clară de discriminare", a conchis Laufer.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.
De asemenea, social-democraţii au votat, în şedinţa de marţi a BPN al partidului, ca Lia Olguţa Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au declarat surse ale formaţiunii pentru MEDIAFAX.
Teodorovici, despre acuzaţiile lui Laufer: Suntem parte dintr-o dispută dincolo de graniţe
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seara, că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să răspundă cât mai repede la acuzaţiile făcute de Ilan Laufer.
Domnul preşedinte dovedeşte că dă peste cap agenda întregii ţării cu astfel de respingeri, fără să argumenteze, (…) dincolo de decizia Curţii, dincolo de votul dat de români. Ar fi de bun simţ ca domnul preşedinte să răspundă la astfel de acuzaţii. Sunt acuzaţii extrem de grave. (…) Deja suntem parte dintr-o dispută dincolo de graniţele acestei ţări”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR.
Ministrul Finanţelor a mai spus că sunt acuze faţă de care preşedintele ar trebui să răspundă cu argumente, chair în această seară.
„Aici, nu mai este vorba de preşedinte, ci de instituţia prezidenţială”, a subliniat Teodorovici. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.