RĂSFĂȚ LA SERVICIU: Veste bună pentru femei cu ocazia zilei de 8 martie

RĂSFĂȚ LA SERVICIU: Veste bună pentru femei cu ocazia zilei de 8 martie

 Ziua de 8 martie reprezintă una dintre ocaziile în care angajatorii pot oferi salariatelor şi copiilor acestora stimulente neimpozabile, sub formă de cadouri, bunuri, vouchere de cumpărături sau tichete cadou. Anul acesta, angajatele din România ar putea primi cu 20% mai multe tichete cadou faţă de anul trecut.

Din 2016, tratamentul fiscal al cadourilor şi tichetelor cadou acordate salariaţilor cu anumite ocazii a fost modificat considerabil. Începând cu anul trecut, firmele sunt încurajate să îşi stimuleze angajaţii în mai multe momente pe parcursul unui an calendaristic.
Cadourile, inclusiv tichetele cadou oferite de angajatori salariaţilor, sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte nu depăşeşte 150 lei.
Dacă sunt acordate cu ocazia unei sărbători, tichetele cadou nu sunt considerate venituri salariale şi nu sunt impozitate cu 16%. În plus, acestea nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale dacă sunt prevăzute prin contractul de muncă şi sunt oferite cu ocazia evenimentelor specificate. Potrivit avocatnet.ro, dacă stimulentele acordate salariaţilor depăşesc însă plafonul fixat la 150 de lei, diferenţa de bani reprezintă venit impozabil din salarii şi se cuprinde în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.