Raluca Mihnea a câştigat concursul de interpretare instrumental

Raluca Mihnea a câştigat concursul de interpretare instrumental
In perioada 20- 21 mai la Sighet s-a desfasurat cea de-a XIX-a editie a Concursului International de Interpretare Instrumentala si Arte Vizuale, organizat de Scoala de Muzica si Arta Plastica. La editia din acest an au participat 121 de de tineri instrumentisti din tara si de peste hotare.
 Concursul a ajuns la editia a XIX-a, iar anul acesta au participat concurenti din aproape toate colturile tarii, dar si din Serbia Ucraina si Ungaria. Festivitatea de premiere a avut loc sambata, 21 mai, in sala de spectacole "George Enescu". Juriul, prezidat de profesorul universitar dr. Gabriel Baciu, prorector al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca,  a votat si a hotarat in unanimitate acordarea marelui premiu tinerei violoniste Raluca Mihnea. Raluca a reuşit să impresioneze sis a filtreze textul muzical prin personalitatea ei, un stil aparte format deja, cu toate că ea este elevă doar în clasa a VIII-a. 
 Concursul sighetean este incontestabil un campion la capitolul longevitate", a declarat la deschidere preşedintele juriului, profesorul universitar dr. Gabriel Banciu, prorector al Academiei de Muzică "Ghe. Dima" din Cluj-Napoca. "Se fac multe concursuri, dar puţine din ele rezistă în timp. Faptul că la Sighetu Marmaţiei concursul a ajuns la ediţia a XIX-a este argumentat prin îndârjirea organizatorilor – şi mă refer atât la directorul Nicolae Paraschiv, cât şi la inimoştii profesori – pentru că e foarte greu să pui pe picioare un asemenea concurs, să-l menţii şi, mai ales, să ai aşa de mulţi candidaţi. 
In total in cadrul Galei desfasurate sambata 21 mai au fost acordate peste 100 de premii constand in diplome si sume consistente de bani
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.