VIDEO | „Rabla pentru electrocasnice” începe în 15 decembrie

„Rabla pentru electrocasnice” începe în 15 decembrie, anunță ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet. Doritorii pot obține mai multe vouchere, dar pentru produse diferite.

Din 15 decembrie, românii își vor putea cumpăra electrocasnice și electronice noi prin Programul „Rabla pentru Electrocasnice”.Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în edițiile anterioare:, cum ar fi  aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananțate este de:

– laptopuri – finanțare de 500 de lei;
– 
aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;
– 
tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;
– 
aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

Un solicitant poate obține mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului. În următoarea săptămână se va desfășura procesul de validare a comercianților în program, urmând ca lista acestora să poată fi consultată pe site-ul AFM.Integral pe www.digi24.ro

 sursa foto: playtech.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.