PROTESTUL VIORILOR: Elevii și dascălii le-au cerut autorităților să nu comaseze Școala de muzică și Școala ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”

PROTESTUL VIORILOR: Elevii și dascălii le-au cerut autorităților să nu comaseze Școala de muzică și Școala ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”

Chiar dacă aleșii locali sigheteni au revenit asupra deciziei luate în 31 ianuarie prin care s-au comasat Școala de muzică și Școala gimnazială ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”, votul consilierilor locali din ședința din 23 martie a fost un pic tardiv. Soarta școlii de muzică este acum în mâna Inspectoratului Școlar și a Ministerului Educației Naționale. Pentru a sensibiliza factorii de decizie, cadre didactice și elevi ai școlii, dar și susținători ai școlii au protestat pe aleea pietonală.
Protestul a fost unul pașnic. Mesajul a fost exprimat nu verbal, nu prin scandări și gesturi agresive, ci prin ceea ce știu ei să facă mai bine: prin muzică. Elevi de la cei mai mici până la cei din anii terminali, profesori tineri, dar și din cei care și-au lăsat amprenta asupra prestigiului școlii sighetene, de mai bine de 40 de ani, și-au susținut  poziția prin pancarte cu mesaje precum ”Vrem o școală independentă” sau ”Nu vrem comasare”. Actul artistic a fost prezent și el. Copiii au cântat la vioară sau vocal, iar unii afișau desene realizate de ei la secția de arte vizuale a Școlii de Arte ”George Enescu”.
Apoi au pornit într-un marș prin Piața Libertății, care a durat în jur de o oră.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.