Proteste la Prefectură

Proteste la Prefectură

Un protest amplu a avut loc astăzi în zona Prefecturii din Baia Mare. Liderii celor cinci confederaţii sindicale din judeţ s-au reunite la miting, pentru a cere revenirea asupra modificărilor aduse la Codul Muncii. La protestul de astăzi au participat şi sindicalişti din Sighetu Marmaţiei

Potrivit declaraţiei liderului sindical Sorin Bodran, în fata instituţiei în care îşi desfăşoară activitatea Prefectul de Maramureş s-au strâns mai mult de 500 de oameni înarmaţi cu pancarde, fluiere şi bannere pe care scria Jos Guvernul său salvaţi Codul Muncii. Sindicaliştii au trecut în revista nemulţumirile pe care le au faţă de noul cod al muncii, care, printre altele, prevede contracte de muncă pe perioadă determinată, în locul celor pe perioadă nedeterminată, cum este în codul muncii actual.Ca de fiecare dată, sindicaliştii au întocmit un memoriu pe care l-au înmânat prefectului Sandu Pocol, în care se arata, printre altele, faptul că inflexibilitatea Guvernului conduce la concluzia că "în ţara noastră Dialogul Social instituţionalizat a fost abandonat în mod deliberat". Protestul s-a încheiat cu un moment în care cele aproximativ 500 de persoane prezente la miting au cerut în cor demisia Guvernului Boc şi "plecarea nesimţiţilor de la guvernare.

Liderul sindical Sorin Bodran ne-a declarat că acţiuni de protest vor avea loc pe parcursul întregii luni urmând a se finaliza, dacă guvernul îşi va asuma răspunderea noului cod al muncii printr-o greva generală.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.