VIDEO | Promovarea sportului, un proiect important pentru Consiliul Județean Maramureș
Promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos printre elevii maramureșeni reprezintă un proiect important pentru Consiliul Județean Maramureș. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut ieri o ședință de lucru la care au participat Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și vicepreședinte Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Pap Zsolt Istvan, viceprimar al municipiului Baia Mare, Noemi Vaida, administrator public Primăria Baia Mare, Costin Hendea Anca Minodora, inspector școlar general al ISJ Maramureș, Florin Sălăjeanu, președinte ASSOC, Iuliu Varodi, profesor handbal CSS 2, și Petky Iuliu, profesor înot CSS 2.
Scopul ședinței  a fost analizarea activității sportive a elevilor din Maramureș și modalitățile de îmbunătățire a promovării sportului în școli. Înființarea unor grupe de înot pentru copiii din clasele pregătitoare și întâi, promovarea unui stil de viață sănătos și introducerea unor programe de înot sunt câteva dintre măsurile propuse care vor ajuta la promovarea sportului printre elevii maramureșeni.
Inspectoratul Școlar Județean Maramureș va face toate demersurile necesare privind implementarea unor programe pilot sau cursuri opționale în cadrul școlilor din județ.
 ”Am discutat astăzi cu reprezentanți ai sportului și ai sistemului de învățământ maramureșean despre modalitățile prin care putem promova sportul în școlile din Maramureș.
Este foarte important să promovăm sportul și adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos printre elevii maramureșeni, iar prin absorbția de fonduri europene vom reuși să construim săli de sport și bazine de înot, necesare pentru dezvoltarea domeniului sportiv în județul Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.