Persoanele cu dizabilități pot beneficia de vouchere pentru tehnologie asistivă

Persoanele cu dizabilități pot beneficia de vouchere pentru tehnologie asistivă.  Pentru a intra însă, în posesia acestora, beneficiarii trebuie să parucrgă mai multe etape.

Persoanele cu dizabilități, aflate în căutarea unui loc de muncă, pot beneficia de vouchere în valoare de până în 5.000 de Euro pentru achiziționarea de produse asistive: aparate auditive wireless, mobility scootere, scaune cu roți electrice sau orice alt dispozitiv care ajută această categorie socială să ducă o viață independența.

Pot beneficia de aceste vouchere persoanele cu vârstă cuprinsă între 18 și 65 de ani, care au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap și care se află în căutarea unui loc de muncă și care nu au loc de muncă în prezent.

Pentru a intră în posesia acestor vouchere persoană cu dizabilități se prezintă la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș cu cartea de identitate, o adeverință medicală și ultimul document de studii.

AJOFM înregistrează persoană că fiind în căutarea unui loc de muncă și semnează acordul privind participarea la măsuri privind stimularea ocupării forței de muncă.

Ulterior, persoană cu dizabilități se prezintă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC), unde va depune următoarele o  cerere pentru acordarea voucherului, certificatul de încadrare în grad de handicap, o recomandare din partea medicului specialist privind tipul de tehnologii și dispozitive assistive, un acord semnat de AJOFOM , însoțit de planul individual, precum și angajamentul că nu se înstrăinează aparatul asistiv.

Voucherul are o valabilitate de 6 luni, este nominal și netrasmisibil și va fi folosit exclusiv pentru achiziționarea de tehnologii sau dispozitive asistive și tehnologii de acces.

Mai multe informații găsiți accesând link-ul: htpp://andpdca.giv.ro sau la telefon: 0751015063, de luni până vineri între orele 12 – 14.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.