VIDEO | Începe vaccinarea anti-COVID pentru persoanele din etapa a treia în 9 localități cu rata de incidență mare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă,  a anunţat că încep înscrierile pentru etapa III de vaccinare. În prima fază, se pot înscrie doar persoanele care se află în localităţile care au o rată de infectare de cel puţin 4,5 persoane la mia de locuitori. Acesta a mai precizat că primele persoane care se pot înscrie în etapa III sunt cele care locuiesc în localităţile cu numeroase persoane infectate. Este vorba despre nouă localităţi din opt judeţe, respectiv Alba Iulia, Timişoara, Braşov, Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroşani, Cluj Napoca şi Giurgiu.

În localităţile menţionate vor fi deschise mai multe centre de vaccinare. Numărul acestora este variabil în funcţie de spaţiile şi resursa umană disponibile.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în Maramureș vor fi înființate alte două fluxuri de vaccinare în cadrul centrului de vaccinare de la Asociația Grupul Local de Acțiune, amplasat pe Bulevardul Unirii nr. 19 din municipiul Baia Mare. Persoanele se pot programa pe platforma de vaccinare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro și vor fi imunizate cu vaccinul AstraZeneca. În prezent sunt la acest centru de vaccinare, pe platforma ROVACCINARE, disponibile peste 1100 de locuri, iar numărul acestora va crește.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.